Festivalpackning inför Roskilde 2015

Här sitter jag hemma och roddar. Morgondagen är jag tack och lov ledig för att fixa allt vad som kan ha tänkts glömts bort. Nu är klockan över tolv också så då har lönen kommit. Det enda man kan ha glädje av pengar nu mitt i natten är om man går till McDonald’s på medis, eller om man blir medlem på en porrsida. Men det blir man inte.

Nåväl, över till en annan glädje, nämligen att ni ska få äran att få se vad en riktig festivalare har med sig. Oftast vill jag liksom inte ”spoila” vad är det för tokiga saker jag tagit med mig, utan att det plötsligt ska komma som en överraskning att jag går runt i en Dubbel-D BH som jag gjorde ifjol. Men strunt i det.

Här är allt jag kommer packa med (förutom ett par tråkgrejer jag glömde ta kort på, tex schampo och regnjacka, whatever)

IMG_7104_1024

Min ärvda ryggsäck som jag haft på alla festivaler jag någonsin varit på. Om jag räknar på alla gånger jag gått och campat på en festival (inklusive den gången vi bodde i ett tält under en stadsfestival) så är detta 20:e gången den här rackaren följer med mig på festival.

IMG_7105_1024

Sovsäcken, också varit med på 20 festivaler. Man får fjädrar som fastnar på strumporna efter att ha sovit i den. Å andra sidan har man fått det sen 2007. Det finns oändligt med fjädrar där nere.

IMG_7106_1024

Mitt splitternya tält. Jag har haft två tält tidigare i mitt liv. Ett som jag köpte 2008 och dog på Emmaboda 2009. Ett som jag köpte inför Roskilde 2011 och som jag dumpade på Roskilde i somras. Den var en jävla kämpe, men mot sina sista festivaler fick man i stort sett silvertejpa ihop den.

Så nu har jag investerat en hel tusenlapp på ett tält som verkar hur mysigt som helst. Kolla bara på denna märkliga instruktionsfilm där en britt pratar om hur hårt man kan festa på dagen eftersom man sover så bra i den.

IMG_7118_1024

Tältet som dumpades på Roskilde dog, men inte dess ursprungliga jumboväska. Det var den som gjorde att jag kunde ta med Lars Adaktusson-affischen förra året. Här lägger man in allt som tar mycket plats men som inte är tungt. Tex liggunderlagen där bakom. Jag har ingen aning om varför jag äger tre stycken, kommer nog ta med två.

Stolen vet jag inte varför jag jag äger. Den är definitivt inte min från början, men gött att ha en stol i kön antar jag, kanske så jag resonerade när vi lämnade campingen förra året? Jag har så bra framförhållning.

IMG_7108_1024

Ända sedan jag tvättade i söndags har jag haft mina kläder redo att packas ner i min skrivhörna. En tröja/skjorta för varje dag och ett extra par strumpor och kalsonger eftersom ett par alltid försvinner in i tältmassan på något sätt. Eller om man skulle behöva byta för att någon doppat sockan i bajs.

IMG_7109_1024

Tygpåsar är en supernödvändighet på festival. Dom har man sin alkohol och mat i. Sen tar jag givetvis med en extra, ifall den ena skulle tappas bort eller doppas i bajs.

IMG_7110_1024

Hygienartiklar.Kommer ihåg att jag aldrig tog med nagelklippare eller rakapparat förr i tiden. Men numera växer allt vidrigt kroppsligt från mig mycket snabbare. Herregud vad gammal och vidrig man är. Förutom det på bilden har jag även shower gel, schampo och kanske några plackers man plockar ner i någon påse. Ifall man skulle få bajs mellan tänderna.

IMG_7111_1024

Solglajjor. Coolt. Dessa är dessutom med styrka. Haha! Jag minns när jag hade vanliga solglasögon. Då var allt både mörkt och alldeles suddigt.

IMG_7112_1024

Spel! Är ju kul. Problemet är att dess innehåll oftast försvinner bort överallt i campet och bara blir ett jävla gissel att ha att göra med. Å andra sidan är jag bättre än gemene man på att plocka ihop mina saker innan kaoset uppstår. Så vem vet, kanske sitter vi där sista dagen och tjoar av skratt över hur kul det är med ett jättelitet backgammon.

thumb_IMG_7129_1024

Och kortspel, två till och med. Jag menar varför inte.

Och fickpluntan vet jag inte varför jag tog en bild på. Jag ångrar mig redan. Jag inser nu när jag skriver det här att jag faktiskt hittade den på mitt allra första Roskilde för sju år sen, bara liggandes någonstans. Jag vet inte hur man diskar fickpluntor, men den har nog genom åren innehållit all möjlig skit. Jag kommer ta med den, lämna den någonstans så att någon annan 18-åring kan hitta den och äga den i sju år.

thumb_IMG_7113_1024

Okej, nu börjar de mer nyinköpta grejerna trilla in här. Jag vet inte varför jag körde något slags USA-tema i år, eller varför man skulle behöva tandpetare med USA-flaggor på festival. Men det känns bra. Och 4:e juli är ju bara runt hörnet trots allt.

thumb_IMG_7115_1024

Färgglada shotglas, kan behövas vid de där mer rituella sup-tillfällena. Fler tallrikar för det behövs det alltid mer av eftersom folk älskar att äta med händerna på festival (jävla grisar). Sen har vi för den avancerade matlagningen: två knivar, en skärbräda, diskmedel och diskborste. Nu kanske ni har dessa två frågor i huvudet:

  • Varför två knivar?

Ja det var ju jävligt onödigt. Men den ena är rak och den andra är trubbig. Och jag vill inte vara den där typen på festival som står med en trubbig brödkniv när en dansk kommer in med en hel kalkon att bjuda på. Då står man där som en jävla Jansson och går miste om en måltid för livet.

  • Varför diskmedel i en lokaflaska?

Ja hur jag tänkte jag nu egentligen. Det kommer ju ta en evighet att hälla ut den där sega vätskan på diskborsten och sen dessutom se till så att inget diskmedel rinner längs med flaskan. Då kommer det klegga ner hela mitt tält och allt kommer kännas värdelöst. Men till mitt försvar så var min Ajax-flaska i XL-storlek och lokaflaskan var det enda jag hade hemma.

thumb_IMG_7117_1024

LP-skivomslag att pryda partytältet med. För inget säger ”välkommen till Roskilde” som jävligt obehagliga män i dåligt ljussatta rum.

IMG_7119_1024

Sjögrässnacks, för att snacks på Roskilde är det bästa som finns.

thumb_IMG_7120_1024

Jag vet knappt vad de här böckerna innehåller, men jag kan slå vad om att de är underhållande när man är bakfull.

thumb_IMG_7121_1024

Ja, våra camptabeller över vilka vi ens är, vilka som har ingångsbokning eller vilka som ska hämta öl vilken dag är otroliga, jag vet. Sen funderar ni kanske på varför i helvete jag skrivit ut min biljett och ingångsbokning. Sånt visar man ju via sin smartphone numera. Men hallå 1. jag kommer vara i Danmark och 2. Jag kommer vara på Roskilde, tror du jag kommer vilja ha att göra med omvärlden då genom internet? Helvete heller.

Kanske för att ladda upp något för att göra er avundsjuka, men tro inte att jag kommer läsa på twitter om er vidriga almedalsvecka.

IMG_7122_1024

Har du alltid drömt om att träffa en isländsk vikinggris? Då ses vi på Roskilde i ”ringen” kl 17.45 på måndag. Jag kommer ha grismask och islands-vikingmössa på mig.

IMG_7123_1024

Min idé med den här kransen är att vi varje dag ska utse ”dagens svenne” för något typiskt svenskt denne gjort och att hen måste ha på sig kransen under hela dagen. Men vem lurar jag? Den kommer gå sönder första dagen och ingen jävel kommer ha på sig en krans under en hel dag om den mot förmodan skulle överleva.

thumb_IMG_7124_1024

Tror jag har sedan 2012, då tillsammans med Ariel, tagit med en massa jättefula porslinsfigurer som vi pryder campet med. Dessa kommer dock överleva hela festivalen. De blir sniglade, ollade, kissade och spottade på, men överlever gör dom.

thumb_IMG_7125_1024

Smileyballonger. HUHUHU, så spexigt. Fuck you.

thumb_IMG_7126_1024

Svinmånga tändare eftersom de alltid försvinner. Fast nu minns jag! Förra året hade jag samma tändare hela festivalen. Detta minns jag för på andra änden var den en ficklampa också. Den slutade fungera direkt efter festivalen. Vilken jävla hjälte. Nåja, men om någon annan saknar en tändare så har man och man vill ju vara snäll.

thumb_IMG_7127_1024

Kondomer, ifall man skulle ligga med en sån där tönt som ”mår dåligt av P-piller” eller annat kinkigt löst folk.

thumb_IMG_7128_1024

Kokainskopa. Amatörer på festival behöver alltid någon slags fast och platt form för att sniffa sitt koks, typ vända upp och ner på en hink och sniffa in något grässtrå samtidigt. Herregud så äckligt. Jag skulle aldrig gå någonstans på Roskilde utan min kokainskopa.

thumb_IMG_7130_1024

Det är spännande att jag under mina otaliga ekonomiska kriser aldrig gått och växlat in den där hundringen till svenska kronor så jag haft råd med bröd. Men här är vi nu och de ska istället gå åt till dålig sprit.

IMG_7132_1024

Egentligen världens mest onödiga grej. Jag tyckte jag var snitsig för något år sen som åkte till festival med stövlar på mig eftersom de vanliga skorna tog mindre plats i packningen. Sen fick jag så mycket skoskav att jag knappt kunde gå under hela festivalen. Haha, vem är snitsig nu då?

Jaja, tänk om det regnar osv. Men det gör det ju inte.

thumb_IMG_7131_1024

Och till sist årets bortabok, nionde upplagan. Årets kroppsvätska är ”Öronvax”. Sen undrar ni kanske varför jag har så många pennor. Jo, för att folk som skriver i böckerna får efteråt för sig att de med bläckpennan ska rita en massa fula mönster på sin hud. Men jag är givetvis redo för allt.

Nu är jag mest nervös inför kön som vanligt. Nervös inför vilken plats vi kommer få. Jag kommer vara det hela tiden nu, framtills att alla tälten är uppsatta och man sitter där med första tuborgen. Då.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: