Pontus Lundkvist sätter som vanligt huvudet på spiken

”Vill man att någon ska ha sagt en grej, så har hen sagt det och därmed jämt. Drevet har ingen nödbroms. Ingen broms alls förresten, det måste rulla på tills soppan är slut. Det händer semidagligen att någon stackare “utropas”, karusellen snurrar igång och när det sen, oftast bara någon timme senare, visar sig att allt handlar om ett missförstånd har grejen redan vuxit till nåt “strukturell” e d och då saknar det betydelse om den felciterade jävel som är underst i mobbinghögen och får ta emot all skit egentligen inte sagt något som på långa vägar kan kopplas ihop med ämnet eller inte. Vissa tycker man ska låta bli att blanda ihop sak med person, men grejen är ju att personerna i fråga ofta aldrig ens varit i närheten av den där saken.”

Läs hela inlägget här. Och sen kan du läsa det här inlägget också, på samma tema.

OCH på ett annat tema detta som påminner rätt mycket om Liv Strömquist resonemang i Lilla Drevet om att SD är mer välkomnande än vänstern eftersom allt som krävs för att vara en del av SD är att vara svensk, medan vänstern har en tendens att bråka internt mer. Kanske för att en viss person inte har jättebra kunskap om klassanalys, rasism, strukturer, transfobi etc etc etc.

Uppdaterat: Ahmed Berhan ska visst ha sagt något liknande i Tankesmedjan nyligen också. Ni får leta på internet om ni vill höra på det.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: