Fritte Matsson räddar världen

Fick i uppgift av min skola att skriva två valfira sidor prosa. Jag tyckte det blev ett ganska så fint resultat, så jag tänkte dela med mig av min lilla historia här:

Det går bra för Fritte Matsson. Han trodde inte att han skulle få sitt nya kneg, men tji fick han. Idag var det dags för Fritte att flytta in i sin nya omrenoverade lägenhet, skitbra läge, fet balkong och han har till och med fixat så att han har en egen pissoar i badrummet. Jävla praktiskt. I just den pissoaren höll Matte (18 cm) på att pissa med toalettdörren öppen. Han hade precis släpat in en skittung bananlåda. Den vägde säkert flera ton. Han spottade ut tjugo snus ur varje hörn av hans tandkött innan han vek in sin salami och drog upp gylfen.

Precis då var Kecke (14 cm) och Johnny (15 cm) på väg in med en avlång grön soffa som skulle ställas längst in i sovrummet. Kecke höll den en kort stund med ena handen bara för att torka svetten från pannan samtidigt som han stödde vikten av soffan med sitt ena knä. En stund blev Fritte rädd att Kecke skulle tappa balansen vilket han precis då gjorde. Innan soffan ramlade i golvet hann han ta tag i den igen, tur för honom.

”Hörni, försiktigt!” ropade Fritte och halsade en kung (5,2%). ”Vi måste ändra vinkel, gå ut igen” konstaterade Johnny. Kecke backade ut med soffan som de vände uppåt innan de gick in igen. ”Vänd den lite till vänster” beordrade Johnny. Kecke vände den åt fel håll. ”Kecke, min vänster!” ropade Johnny upprört och Kecke justerade vinkeln. Till slut kom de in genom dörren.

Matte bakade en snus och utbrast ”Jaså ni kunde bära in den ändå!”. Johnny stirrade surt på Matte och frågade om han skulle ha sig en omgång, trots att han visste att Matte hade större kuk. Matte bara garvade som svar och korkade upp en femkommatvåa (5,2%) som han dränkte sin snus med.

När Bullen (11 cm) till slut kom in med lådan full av gamla P-våfflepärlor kunde de lugnt beställa pizza och dricka upp sina fjorton ölflak varav hälften var slut när pizzabudet till slut kom med tre kebabpizzor och tre biff&bernaisse-pizzor. Medan de drack upp resten av ölen och åt upp pizzorna pratade de om gamla goda tider. Som den gången Kecke fick klamydia när hade knullat en dvärg på piren. Eller den gången Johnny hade dödat Claes Malmberg. Det fanns många bra historier att garva igenkännande åt.

”Hur var det du fick ditt nya kneg egentligen?” frågade Bullen och halsade en Sofiero Guld (7,5%). Alla tittade nyfiket på Fritte som log ett slugt leende och började berätta om sin arbetsintervju.

Han hade tagit på sig sin finaste kostym när han skulle söka jobb som Ludacritives Account Manager Sells Boss på Vansquear International och tittade upp mot skyskrapan där hans framtida kontor skulle finnas. En viss form av skepsis fanns inom honom. Tidigare hade han bara jobbat som Voleur Account Manager och det var på skitföretaget Siba. När folk på det kontoret alltid frågade varför han ständigt var så överklädd så slog han till dom med en tidning och konstaterade att ”man ska klä sig som det jobb man vill ha, inte det jobb man har”. Men nu fanns alltså chansen att få just det, drömjobbet. Allt skulle lösa sig om han fick det här jobbet. Sista pusselbiten skulle lägga sig på plats.

Han skakade hand med Bengt (15 cm) och Rolf (17 cm) som var de högsta hönsen på gården, so to speak. ”Det är ett väldigt intressant CV du har” tyckte Rolf. ”Ja, verkligen. Imponerande” sa Bengt som alltså verkade hålla med.

Till slut kom frågan som Fritte hade varit allra räddast för. ”Vad har du för svagheter?” frågade Bengt och granskade honom noggrant med glasögonen längst nere vid nästippen. Fritte tvekade en stund men svarade till slut sitt enda ärliga svar: ”Jag hatar kvinnor”. Bengt fortsatte att granska honom så noggrant att svettpärlor börja rinna nerför hans näsa men vände sig till slut mot Rolf. De tittade på varandra en lång stund. Sedan brast det för dom och dom började garva så hårt mycket att Rolfs monokel hamnade på sniskan. ”KALLAR DU DET EN SVAGHET? DU FICK OSS NÄSTAN, DIN LILLA JÄKEL!!” ropade Bengt som reste sig upp och gnuggade sin hand mot Frittes fontanell medan han höll hans huvud fast i andra armen. När han blev släppt ur greppet kom Rolf fram mot honom, plötsligt dödsallvarlig i blicken med ett kontrakt i ena handen. ”Vi vill att du börjar jobba här omedelbart” meddelade han, Fritte skrev genast på kontaktet.

Hans dröm hade äntligen gått i uppfyllelse! Han förstod att hans svaghet inte var en svaghet. Han hade gått runt och trott att han var ensam om sitt hat mot kvinnor, att han hade en sorts åkomma. Det var som att han såg på världen med nya ögon. Plötsligt la han märke till att även andra män bytte kanal när det var en kvinnlig komiker som försökte vara rolig på TV. Att även andra män tyckte att ”den där Petra Mede är bra jävla irriterande”. Att även andra män, när feministfrågan dök upp, drog det så kallade ”ying och yang”-argumentet,, att vi är motpoler fast med en liten klick av varandra inuti oss (då brukade Fritte i smyg fantisera att hans kuk var inuti den han pratade med). Att även andra män skickade anonyma hot till kvinnliga mediepersonligheter och bloggare för att de tror att de är nåt.

En gång var Fritte på biblioteket för att låna en whiskeybok och såg att Maria Sveland (0 cm) föreläste om sin nya bok. Han gick genast mot bibliotekets datorer, skrev ut en bild på henne och smög in på handikapptoaletten.

Där drog han en ordentlig runk och lät sperman flöda över A4-pappret som han sedan gjorde ett hål genom med ett ordentligt juck. När han framför sig inne på toaletten såg det blöta A4-pappret med ett hål genom Maria Sveland så tänkte att han att ”där fick hon så hon teg!” men började omedelbart skämmas efteråt. Nu insåg han äntligen att han inte behövde skämmas. Det var ett fullständigt normalt och rimligt beteende för en man att göra så.

”Så himla nice att du fick jobbet” konstaterade Kecke och halsade den sista ölen. Det var sedan tyst i rummet, förutom ljudet av att någon grät. Killarna vände sig om och såg att Matte höll på att stortjuta. ”Vad är det med dig?” frågade Fritte. Matte tittade upp och såg att alla nyfiket granskade honom. Till slut sa han ”Jag kom bara att tänka på när Ravelli räddade straffen mot Rumänien”.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: