Topp 10 saker som går på TV samtidigt som Kalle Anka (skriven 23:e december 2012)

syrsa-benjamin

 

Årets näst mest sedda program på TV visas som vanligt imorgon och de flesta hushåll kommer ha Tjuren Ferdinand, Musse Pigg på camping och så vidare i bakgrunden samtidigt som det lagas mat eller snackas om coola grejer.

Jag brukar inte alltför sällan titta på vad som finns i den resterande TV-tablån. Om man vill ha något annat i bakgrunden imorgon kl 15, vad har man då för alternativ? Här listar vi de tio allra bästa:

10. Världens pappskallar, Tv4 Sport

pappskallar

 

På TV4 Sport, eller det som i folkmun kallas ‘den där TV-kanalen Ulf Brunnberg pratade om i sitt sommarprat’ visas ett program som heter Världens Pappskallar, repris från 2008. I detta program ser man klantiga brottslingar, våghalsar, galna fans och usla förare.

Gissningsvis är detta ett sånt där program där man får se allt det värsta i introduktionen och där det sista klippet visas förkortat innan varje reklamavbrott, även där det inte är reklamavbrott i Sverige utan bara USA. Det visas så många cliffhangers till kommande klipp i såna här program att klippen i sig bara är runt en femtedel av själva innehållet.

 

9. Skidskytte, Eurosport

emelie-450x288px

 

Världscupen i skidskytte, damer, från Österrike visas på eurosport. Om man saknar den där delen av Kalle Anka i djungeln när han ska skjuta fågeln kan man istället titta på detta.

 

8. Plain Jane International, Mtv

article_big_1318275175plain_jane_international

 

Känner inte ni också att det finns för lite makeovers i Kalle Anka? För få dåligt klippta segment där introt till Kings of Leon’s ‘sex on fire’ spelas i bakgrunden samtidigt som man ser dåligt utförda panoreringar i klädesbutiker, stjärnblinkande specialeffekter läggs till och man får höra en arkiverad ljudeffekt som låter lite som ett vindspel?

Räds icke, byt bara kanal till Mtv (Music Television, en gång i tiden) för att se lite härlig, sexistisk dussin-tv.

 

7. Glee, Tv11

GLEE

 

Inte nog med att Glee visas kl 15 imorgon. Det visas totalt sju avsnitt på julafton mellan 14-21. Så om du ogillar tanken på någon som helst traditionell jul kan du sitta och softa till Glee i sju timmar istället. Valmöjligheten för dig utan dvd-boxen finns alltså imorgon! Inget man vill missa.

 

6Skärgårdsdröm, Tv8

skärgård

 

Mmm, finns det något smarrigare än en svenskproducerad livsstillserie om rika människor i skärgården? I avsnittet som visas imorgon får vi bekanta oss med Inga och Åke som redan har ett hus i Ingarö men är på jakt efter ett nytt eftersom de, enligt tv-tablåns beskrivning ‘börjar växa ur det’.

Är inte det mycket bättre än att återigen se Lufsen smutsa ner sin nos med köttbullefett i år igen?

 

5. Desperately Seeking Santa, Kanal 5

seeking santa

 

En julsaga, Ett päron till farsa firar jul och Legenden om Zorro visas på kanal 5 imorgon men på tider då folk faktiskt skulle bry sig om att titta. Imorgon kl 15 visas däremot en kanadensisk tv-film från 2011. Kanal 5 försöker inte ens.

Filmen handlar om att en chef på ett företag väljer att anställa en hunkig jultomte för första gången istället för en traditionell men komplikatoner uppstår när hon börjar bli kär i jultomten. Jaha. De hade lika gärna kunnat visa det här:

tumbleweed

 

 

4. Real Steel, Viasat Film Action

REAL STEEL

 

Råkar du vara en sån där tjomme som har tuffa filmkanaler på viasat så har du möjligheten att se Hugh Jackman lära en robot att boxas och träffa världens störigaste lillgamla barnskådis sedan Dakota Fanning i War of the Worlds.

Näö, det här är bara en dålig parodi på Rocky egentligen. Scenen från Robin Hood när han snor alla pengar från prinsen är bättre än denna två timmar långa underdogsaga.

 

3. Plastikkirurgi: före och efter, Tv4 Fakta

plastk

 

Det luktar lussekatter, pepparkakor och julskinka/julkalkon/jultofu. Det dricks kanske en god drink och man diskuterar lite coola saker. Klockan närmar sig 15 och du sätter på tv:n. Något snille byter till tv4 fakta. Det är dags att se en dokumentär om plastikkirurgi. Läkare som allvarsamt berättar om olika ingrepp, inzoomningar på säckiga, blodiga byst och någon med gigantiska läppar som försvarar skiten utan att någon har frågat.

Aptiten försvann och man har glömt vad för coola saker man pratade om.

 

2. Jims värld, tv3

according to jim

 

På tv3 rullar det på som vanligt. Låt mig gissa vad avsnittet kommer gå ut på:

Jim gör något klantigt och ljuger om det för sin skitsnygga fru, typ att han måste begrava ett husdjur men vill gå och se på amerikansk fotboll istället. Han blandar kanske in sin son i lögnen. Han och sonen ska ut och fiska sen men sonen vill öva på ett dansnummer. Jim får spader eftersom hans son är en fjolla. Hans skitfula kompis Andy bygger en koja till barnen av någon anledning och drar ett skämt om att han är hungrig. Sanningen om lögnen kommer fram och Jim ber om förlåtelse. Hans fru förlåter honom, vad det än handlade om.

 

1. Jul med Ernst, Tv4

ernst

 

Ernst var julvärd 2004, men när Blossom Tainton blev det året därpå förklarade Ernst krig mot svt och planerar att göra Jul med Ernst på tv4 till en ny tradition. Så det spelar egentligen ingen roll huruvida de rasistiska nidbilderna klippts bort eller ej. I framtiden kommer vi istället rasa när de klipper bort inslaget när Ernst bygger ljusstakar av gamla cykeldäck istället.

Ett svar to “Topp 10 saker som går på TV samtidigt som Kalle Anka (skriven 23:e december 2012)”

  1. televisón gallega Says:

    Tú lo has dicho muy bien bien

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: