Recension: The Lucky One (skriven 26:e april 2012)

the lucky one

 

När jag började se den här filmen la jag allra först märke till att filmen är baserad på en bok av Nicholas Sparks. Vem är Nicholas Sparks? funderade jag på. Vart har jag hört det namnet innan? Ja just det, det är ju killen som också skrivit böckerna ‘A Walk to Remember, ‘The Notebook’ samt ’The Last Song’ som vi nyligen såg Miley Cyrus i.

Alla filmer är kärlekshistorier som vurmar för skogen och kristendom. Alla filmer har minst en scen när paret gör tokiga saker ute i naturen. Barn och hundar är inte ett ovanligt gullighetsinslag. Mannen är perfekt på alla sätt. Han räddar ditt liv, bygger hus åt dig, reparerar din båt och när det där rövhålet som också vill bli ihop med dig tar tag för hårt i din arm så är han där och säger till på skarpen. Han är också en sexgud som kan knäppa upp din bh med ena handen.

I huvudrollen ser vi Zac Efron som Logan, en marinsoldat som mirakulöst överlever allting i irakkriget medan hans vänner går bort en efter en. Vid ett tillfälle hittar han ett foto av en ung tjej, hade han inte gått fram till fotot så hade han sprängts i bitar. Så när han åker tillbaka till USA bestämmer han sig för att leta upp den här tjejen.

Tjejen heter Beth och spelas av Taylor Schilling. Beth, hennes mormor och son bor i en stor villa i New Orleans där dom håller i en hundfarm. De spenderar sina dagar med att laga kajunsoppa, hänga med hundar i skogen och oroa sig för Beths exman Keith Clayton (smaka på namnet), som också är pappa till hennes son.

När Logan hittar Beth vågar han inte säga någonting om fotot och av ren missuppfattning så får han jobb på hundfarmen och blir bästis med alla. Beths son spelar till exempel fiol men vågar inte göra det inför folk, men det fixar Logan helt mirakulöst.

Needless to say, Beth och Logan blir förälskade. Men det gillar inte exmannen som hotar med att ta deras son ifrån henne. Exmannen är ju polis och hans pappa kandiderar till att vara borgmästare, så han känner domarna i staden. Aj aj.

I många liknande filmer känner man i alla fall någon sorts spänst. Som att Keith Clayton-figuren faktiskt har något att komma med eller utgör ett faktiskt hot. Eller ännu hellre att han inte är ond rakt igenom samtidigt som Logan är perfekt både moraliskt och kroppsligt.

Eller ännu hellre: Att den där hemligheten som huvudpersonen ruvar på faktiskt gör tjejen han är kär i ledsen på riktigt. Men varenda litet missöde som sker löser sig i scenen därpå. Det gör att filmen inte ens ger den generella publiken någonting intressant att titta på, förutom Zac Efrons fula ryggtatuering.

Betyg: 1/5

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: