Recension: Argo (skriven 23:e november 2012)

argo_2332534b

 

När till och med South Park-skaparna hyllar Ben Affleck’s nya film Argo som tidigare haft låttexten ‘i need you more than Ben Affleck needs acting school’ i en film så blev jag hemskt nyfiken på vad den här filmen hade att erbjuda. En sak är säker; Ben Affleck är en bättre regissör än skådespelare och detta homage till 70-talsthrillers á la Alla presidentens män är det bästa han någonsin gjort.

Hela filmen är en enda lång cinematisk njutning. Jag sitter och ler när den fejkade pressträffen inför sci-fi-filmen när låten ‘dance the night away’ av Van Halen går igång. Argo är en fejkad film som utspelar sig i en öken, där sex diplomater ska låtsas vara en del av filmteamet för att kunna smuggla ut dom ur Iran. Jag sitter och kan känna mitt hjärta pumpa från och till under de spännande perioderna i filmen. Jag har inte varit så spänd inför hur en film ska sluta sedan Inglorious Basterds, verklighetsbaserad till trots.

Argo är en film som definerar genren dramatisk thriller. Utan vare sig sex, våld eller explosioner lyckas den få hela biosalongen att hålla andan. Gå och se den här på bio så fort du kan, varför inte ikväll?

Ergo, Argo é go (förlåt).

Betyg: 4/5

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: