Topp 10 Katastrofala filmomslag (Publicerad 10:e april 2012)

Inspirerad av den fantastiska bloggen katastrofala omslag, där Herr Dryck laddar upp bilder på LP-skivor han äger som ser fruktansvärt fula ut, tänkte jag nu göra samma sak fast med film.

Och på samma sätt som Herr Dryck har som princip att han måste äga skivan han laddar upp, så laddar jag bara upp filmer här som jag faktiskt har sett.

Då kör vi!

10. Agent Cody Banks

fult-agent-cody-banks-102
(Agent Cody Banks, 2003, Harald Zwart) 

Ja, ni sitter säkert nu och undrar: Vad hände med dom här två barnstjänorna som båda var huvudroller i dåliga tv-serier? Ingen vet! Som tur är slipper man se dom, förhoppningsvis någonsin.

Frankie Muniz poserar stelt som att han åker på en flygbräda… baklänges. Han har på sig en gigantisk klocka och under hans armhåla poserar någon random brud och vad som ser ut att vara en satellit?

En annan konstig miniatyrpryl är en röd bil som flyger ut ur några flammor, eller är det Hilary Duffs spexiga tofflor? Svårt att avgöra.

9. Time at the Top

fult-tidsmaskinen-9

 

(Tidsmaskinen, 1998, Jim Kaufman) 

Elisha Cuthbert, mest känd som ‘Kiefer Sutherlands snygga dotter i tv-serien 24′ poserar både på ett kort med en man som jag förmodar spelar hennes far. Samtidigt står hon framför bilden och håller krampaktigt i en kamera.

Och vad är hennes nyckel till ett awesome äventyr? Är det kameran som gör henne till tidsresenär eller kan det vara så att kameran inte har något med filmens handling att göra och att det i själva verket är hissen man ser i bakgrunden som är tidsmaskinen?

Den senare spekulationen är den rätta.

 

8. The Computer Wore Tennis Shoes

fult-datatrubbel-8
(Datatrubbel, 1969, Robert Butler)

För det första förstår jag inte om det här är en Disneyklassiker-dvdbox filmen tillhör eller om den tillhör Kurt Russell-collection? För det andra kan man ju skratta gott åt filmer som handlar om datorer från 1969.

Men faktum är att filmen är mer aktuell och rättriktig än vad man kan tro. Kurt Russell spelar en kille som får all information i datorn rakt in i hjärnan och plötsligt kan han wikipedia utantill.

På omslaget får vi se undersökningarna folk vill göra på honom eftersom han blev så kolossalt smart helt plötsligt. Det gör man genom att skeptiskt titta på Kurt genom en eltandborste medan han ler sitt bästa Kalles Kaviar-leende och får en blixt på huvudet. Detta gör tjejen till höger alldeles överlycklig.

7. Be Somebody or Be Somebody’s Fool

fult - mr t 7
(Be Somebody or Be Somebody’s fool!, 1984, Jeff Margolis)

Mr. T bestämde sig för att göra en instruktionsfilm för barn om hur man står på sig och det är ju fint och så.

Däremot är det mindre fint att barnen sen växer ut som mögel på hans skrev. Jag gillar i synnerhet pojken som av oklar anledning står på ena handen i Mr T’s armhåla. Bildkompositionen här är häpnandsväckande. Vi gör sedan ett tecken som betyder typ.. ‘finemang’ och ler med ögonen halvt stängda.

6. All in Good Taste

fult - all in good taste 6
(All in good taste, 1983, Anthony Kramreither)

En film som tydligen är galen, tokrolig och surrealistisk. Det är givetvis för bra för att vara sant.

Detsamma gäller den osmickrande rumpan som täcker hela omslaget. Filmen har jättefå vältränade 80-talsrumpor, faktiskt.

Och slutligen Jim Carrey som förstås bara är med i en scen.

5. Chairman of the Board

fult - chairman-of-the-board 5
(Chairman of the Board, 1998, Alex Zamm)

Rekvisitakomikern Carrot Top är nog den första man tänker på när man bestämmer sig för att skapa en hel film baserad på en dålig ordvits.

Omslaget är givetvis vilseledande, Carrot Top surfar lite i början av filmen men han fyller inte korridoren på företaget som han ärver och tokar till det på med vatten. Se bara hur upprörd gubben till vänster är som pratar i telefon när han samtidigt inser att hela hans kontor snart kommer fyllas med vatten.

Gubben till höger är livrädd för vattnet, han kommer ju drunkna! Fast kvinnan bredvid honom verkar tycka att det ska bli trevligt att få simma lite.

Carrot Tops kläder är en klass för sig. Alla bleka människor som bär gult, orange eller beige är mer eller mindre medvetna om att det ser ganska fult ut på dom (oss). Är man dessutom rödhårig så hjälper det inte direkt. Inte heller att hans shorts också är gula och verkar matcha surfbrädan något sådär. Lägg på att han har en lila slips som har en röd fläck, en lökring och en krona på sig så har du kanske tidernas fulaste outfit. Och då har jag inte ens nämnt den gröna kavajen som har, vad som ser ut att vara fågelbajs på sig.

4. All the Queen’s Men

fult - all the queens men 4
(All the Queen’s Men, 2001, Stefan Ruzowitzky)

Han som spelar Joey i vänner spelar alltså här en brittisk (?) soldat som skickas till Tyskland under andra världskriget och väl där passar han på att vinna pris i att vara världens fulaste transvestit. Det är intressant hur man liksom låtit vänstra Matt Le Blanc täcka över högra Matt Le Blanc och placerat några centimeter under så att hela kompositionen fuckas upp.

Det ser även ut som att högra Matt Le Blanc gör en krystad hälsning och siktar en flörtig blick mot sig själv.

Men bäst är nog att de glömt apostrofen i ‘queen’s.

3. Turbulence 3: Heavy Metal

fult - turbulence 3
(Turbulence 3: Heavy Metal, 2001, Jorge Montesi)

En rockstjärna

En mördare

40 skrikande fans

På 10.000 meters höjd…

På det amerikanska omslaget:

One killer.

Forty hostages.

Ten million internet viewers.

Ja okej, så de 40 skrikande fansen är också gisslan. Och på det svenska omslaget är planet på 10.000 meters höjd, men på den amerikanska är det istället tio miljoner personer som ser det på internet.

Sen vet jag inte heller varför filmen här heter ‘Turbulence heavy metal thunder’ när den på alla andra platser heter ‘Turbulence 3: Heavy Metal’. Oklart varför den svenska dvd-formgivaren inte ville berätta för folk att det är en fortsättning och ännu mer oklart varför hen la till ‘thunder’ i titeln.

2. Heonggong ya fungkwong

fult - gudarna måste vara tokiga iv 2
(Gudarna måste vara tokiga IV, 1993, Wellson Chin)

Ja, jag vet vad du tänker. Det är för bra för att vara sant. Man kan inte ha gjort ett dvd-omslag på en film från 1993 och låtit den se ut så här.

När man har slutat att imponerats av gubbarna i hatt och solglasögon som är inklippta lite på måfå i bilden börjar man inse att allting är skrivet i comic sans.

Filmens skitlånga och jätteförvirrande tagline tar dig sedan med storm och först efter det ser du den suddiga figuren i mitten som håller i en trollstav och likt godzilla tar sig genom stan mellan två identiska skyskrapor.

1. Eight Legged Freaks

ful - eight legged freaks 1
(Eight Legged Freaks – Jättespindlarna anfaller, 2002, Ellroy Elkayem) 

Ni vet när man försöker komma på så groteska situationer som möjligt och frågar sina kompisar ‘vad skulle du helst göra’. Man får välja något mellan två hemska alternativ.

Inget, och jag menar inget kommer någonsin få mig att välja ‘du måste se ut som David Arquette på omslaget av Eight Legged Freaks varje gång du kommer’.

Detta ansiktsuttryck han påvisar borde vinna något slags rekord. Genom att spela rädd dåligt visar han istället både glädje, ilska, rädsla, eufori och orgasm.

Annonser

Ett svar to “Topp 10 Katastrofala filmomslag (Publicerad 10:e april 2012)”

  1. qaopctnyx@gmail.com Says:

    go here for the greatest roofing contractors St Louis available

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: