Krönika: ”Världens bästa film på fem minuter”

Skriven 12:e december 2012:

Hörni jag kom på värsta filmidén som jag skulle vilja presentera. Kolla den handlar om en ung skitsnygg kille va? Vi kan kalla honom Jake. Han har tidigare varit i militären så han har ett mörkt förlutet och är lite mystisk av sig. Samtidigt så har han ett hjärta av guld. Fatta. Gud. I alla fall han är tillbaka i hemlandet (USA, duh!) och har skitdåligt med pengar. Han jobbar på gatan med att rita av folk vilket han såklart är ett geni inom men ändå inte lyckats inom det än.

En rik dude som bor på en herrgård någonstans, vi kan kalla honom farsgubben, upptäcker Jake och tar honom till sin herrgård. Den rika duden har såklart en dotter som ser ut som en tandpetare á la 10-talsidealet trots att filmen utspelar sig typ 1890. Ja ni fattar. Vi kan kalla henne Marianne-Elinor-Elizabeth-gurrrl. Hon ska giftas bort till en blond kille med skarpa ansiktskonturer, vi kan kalla honom Kukhuvudsnubben.

Jake börjar rita av naturen runt området eller något och Marianne-Elinor-blablabla börjar prata med honom. Tycke börjar fattas för varandra!!! Kukhuvudsnubben blir jävligt förbannad och ställer till det för Jake. Han kanske sätter dit honom på något sätt, lurar in honom i ett vad om något. Whatever.

En dag ska Jake hjälpa en fattig bonnflicka med att mjölka en ko och Marianne-Elinor kommer på dom och tror att bonnflickan och Jake hånglar/suger av varandra/tittar sensuellt på varandra och Jake blir nobbad. I samma veva kommer farsgubben fram till Jake och eftersom Kukhuvudsnubben hittat något från Jake’s förflutna som inte stämmer med deras värderingar eller något så blir han avvisad från området.

Jake tar sig tillbaka till Austinjacksonnashville och lyckas den här gången ganska bra som konstnär. Men han kan inte glömma Marianne-Elinor-Elizabeth-Gurrrl och fyller hela sin ateljé med bilder som han ritat av henne. Hans nya omotiverade kompis som är lite av en comic relief som typ äter äpple med kniv och har brun manchesterkavaj skrockar åt Jake’s besatthet och tycker att Jake ska leta upp Marianne-Elinor-jaja. Men Jake vågar inte och upptäcker dessutom i en kvällstidning denna rubrik ‘Kukhuvudsnubben och Marianne-Elinor-Elizabeth-gurrl har gift sig’. Han blir förkrossad och gör typ som Nicolas Cage i Zandalee *referens asfå känner till men googla då dummer*.

Sen är Marianne-Elinor och kukhuvudsnubben i Austinjacksonnashville och äter middag. Kukhuvudsnubben säger något opassande och hon gittar. Ja hon flyr och gömmer sig på ett ölhak där ingen mindre än Jake spelar piano (han är musikalisk också!). Dom pratar lite och han tror allt är hopplöst. Men hon faller såklart för Jake igen. Dom tar farväl.

Men passionen är för stark. Marianne-Elinor-Elizabeth letar upp Jakes omotiverade kompis som hon av någon anledning vet känner Jake och blir hänvisad till hans ateljé. Där upptäcker hon förstås alla bilder som han det senaste sjuttiotre åren (nej okej. Ett år. Det har gått ett år) ritat av henne. Han vänder sig om från sin senaste bild på henne och hon går fram trevande och säger en replik som liknar en replik vi stött på tidigare i filmen. Och han svarar med samma svar som han hade på det hon sa då. Dom kysser varandra och har magiskt sex i ateljén.

Sen lever dom väl lyckliga i alla sina dagar eller något.

ps. denna krönika skrevs i ett svep utan att förbereda något. Inget har renskrivits, inget i den har filats. Den tog ungefär en kvart att skriva. Det är seriöst så här lätt och snabbt att komma på en klyschig romantisk dramafilm som drar in miljonbelopp.

Annonser

Ett svar to “Krönika: ”Världens bästa film på fem minuter””

  1. Agnes Says:

    Skrattar så jag gråter.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: