Intervju: Olle Hellbom

Vi satte oss ner en stund med Olle Hellbom, mest känd för att ha regisserat i stort sett alla Astrid Lindgren-baserade filmer.

olle

Hej Olle! Hur mår du?

– Det är bra. Tyvärr är jag död. Men i intervjuns syfte kan jag låtsas vara en gammal levande gubbe.

Det låter bra för vår del. Vad tycker du om att Bröderna Lejonhjärta ska göras om av Tomas Alfredson?

– Det kan bli bra. Jag hoppas bara han inte gör en ”Cristopher Nolan” och försöker göra en mörkare variant. Det är så uttjatat med mörkare versioner av gamla färgglada och fina saker. Sen hoppas jag också att han undviker något PK-trams.

Hur menar du då?

– Jo, som att Alexander Karim ska spela Vanheden i nya, mörkare Jönssonligan. Han är ju neger. Det går ju inte för sig (De flesta gamla människorna är rasister, reds. anm.)

Vad tycker du att Alfredson bör undvika då?

– Människor som inte har ursprung från Sverige, vårt vackra snapsdrickande fosterland. Bögar, funktionshindrade, människor som inte bor i centrala Stockholm och starka kvinnliga karaktärer, såklart (De flesta gamla människorna är homofobiska, klasshatande sexister som ogillar allt som är avvikande, reds. anm.)

Pippi Långstrump är ju en ganska stark kvinnlig karaktär, kan man tycka.

– Nämligen. Fast hon är inte en kvinna, hon är en liten flicka. Det blir komiskt när en liten tjej kan bära på hästar och är därför så overklig att vi ser till så att flickor som ser Pippi Långstrump inte får några knasiga idéer om att dom är individer med egen fri vilja. Det ligger mig väldigt varmt om hjärtat att den nya generationen av kvinnor ska vara skötsamma och vackra att titta på och inget annat. Det är nog det finaste vi har”, tillägger Olle Hellbom och gråter en liten gubbskvätt.

PS. Sociala Situationer har ingen aning om huruvida Olle Hellbom var en sexistisk och rasistisk galning eller inte. Den här intervjun är helt och hållet påhittad.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: