Tjuvlyssna på afrikaner

Jag såg nyligen detta på twitter:

Skärmavbild 2013-09-13 kl. 18.27.38

 

En rimlig reaktion här är att bli arg över ett rasistiska skämtet. Men jag blir också uppriktigt sagt nyfiken. Jag föreställer mig hur personen som laddat upp den här bilden (vi kan kalla honom Steffe, för ja, det är en han) sitter på bussen och sitter bakom två människor från kontinenten afrika som sitter och kåserar över att svenska tjejer får skylla sig själva om de blir påsatta mot sin vilja.

Eftersom Steffe är en mesig liten, liten svensk så bestämmer han sig inte för att peka finger mot nyss nämnda afrikaner och säga ”hörninini! Det där är inte okej att våldta tjejer oavsett vad dom har på sig! Det är upp till vilken kvinna som helst att klä sig hur dom vill! Faktum är att det är vi män som måste skärpa oss. I media skriver dom att tjejer inte borde vara lättklädda och bli för fulla för att de då kan bli våldtagna. Men det dom borde säga är att vi män borde sluta dricka så mycket att vi förlorar omdömet och tex tror att det är okej att knulla en däckad och medveteslös tjej som inte är med på det. Nej hörni, jag blir alldeles rosenrasande!”

Istället går Steffe in på facebook och drar ett rasistiskt skitskämt. Jaharå.

(Eller så har det kanske aldrig någonsin skett att Steffe varit i den här situationen. Kanske är Steffe bara ett litet vidrigt rasistsvin som borde dra något gammalt över sig).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: