Vadå Gyllene Tider?

Jag youtubade runt häromdagen och råkade titta på den här nostalgiska musikvideon:

Ja! Alltså Miio som då är en (i det här fallet väldigt dåligt ljussatta) sjungande duo som gjorde poplåtar, den här blev den mest framgångsrika och ett mindre one-hit-wonder som gick på ZTV och hamnade på Absolute Music 2003-dvd:n. Det här är en cover på låten med samma titel av Gyllene Tider, inte en av deras kändaste låtar men ändå.

Här inkluderar man även Daddy Boastin, kanske mest känd för att ha gästat ett flertal Latin Kings-låtar. För att lägga en modern twist så drar han av en rapp. Den går så här:

När du ser på mig och jag ser på dig

och du vill säga att du vill ha mig

Om du vill känna min mun emot din

Come on, kyckling! Kom tätt intill mig!

Men det är inte allt. Det uppstår bland annat det lite mer surrealistiska inslaget när han mimar ett skellett samt gör tjejernas pussljud i slutet.

Det konstigaste av allt är dock när de sjunger den andra versen som handlar om hur socialt awkward det kan vara att flörta med någon. Josefin eller Linnéa, oklart vem som är vem sjunger då:

Det blir mest en massa ord som glider

Myggbett som svider

Och det är här det blir konstigt. För efter detta utropar Daddy Boastin jätteglatt ‘GYLLENE TIDER‘. Anledningen till detta är ju såklart att det rimmar och att Gyllene Tider gjort originallåten. Men det stämmer liksom inte riktigt in, är ni med mig? Hur kan någon vara så socialt jobbigt att det blir ord som glider, så till den grad att man kan jämföra det med en irriterande smärta som myggbett ju är och sen bara ‘GYLLENE TIDER’.

Kanske finns det ett sorts djup i det här som vi förstår först nu tio år senare. Kanske inser vi 90-talister och sena 80-talister att en på den tiden var det mesta socialt jobbigt med pubertet och så vidare. En inser att en har det så mycket bättre nu! Samtidigt kan en inte låta bli att tänka på den där gamla goda tiden, år 2003. Ja jisses vilka gyllene tider det var.

Annonser

Etiketter: , , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: