Topp 10 grymma filmtitlar

Ibland gör ovanliga och konstiga filmtitlar en bara konfunderad. Ibland undrar man lite hur de tänkte och ibland blir det bara jävligt rätt. Som dessa tio pärlor:

10. Texas Chainsaw Massacre

En titel som berättar för tittaren omedelbart vad den handlar om. En människa eller fler kommer i filmen mörda ett flertal människor i delstaten Texas med verktyget motorsåg.

Cleant, klockrent och så. Bra titel.

9. Surf Nazis Must Die!

Troma-filmer brukar aldrig vara särskilt fantasifulla och varierande. Men den här titeln framkallar skratt i sig. Sen att filmen inte är lika bra, det gör ingenting.

8. Polis ger servitris 2 miljoner i dricks

Från okej-titeln ‘It could happen to you’ får vi i Sverige för oss att avslöja halva handlingen i endast titeln. Det är lite av en bedrift. För det är ju faktiskt det som händer, Nicholas Cage svär att han ger en servitris halva sin vinst om han vinner på lotto, så gör han det! ;PpPpPp

7. Snakes on a plane

Snakes on a plane är lite som en porrfilm. Man undrar ständigt hur det ena kommer leda till det andra. Hur kommer de där jävla ormarna in i planet egentligen? Så får man reda på det när man ser filmen, precis som att man får reda på varför en annan sorts orm bryter sig ut ur buren i tidigare nämnda genre.

6. Stålmannen går på en krypto-nit

När tredje stålmannenfilmen kom ut 1984 gissar jag att svenska filmförbundet hade sitt kontor ute i Göteborg. Med titlar som ‘kalla killar på heta bågar’ och den här pärlan, har de fått flera svenska generationer att uttrycka förvåning samt glädje.

5. Släpp fångarne loss det är vår!

Därför att:

4. Boa VS. Python

– Jag vet, vi gör en film där två jävligt stora ormar slåss.

– I ett storstadsområde?

– Nej, låt de slåss i någon jävla oljerigg eller något. Sen får vi det att verka på dvd-fodralet som om de slåss i ett storstadsområde. Så att fler köper skiten.

– Jaha, och mer då?

– Tuttar och stora vapen. Massor med tuttar och vapen.

– Vart får du allt ifrån?

3. Din Morsa Också!

Slagkraftig, klockren och allt som hör till en bra till. Dessutom är det en jävligt bra film, till skillnad från det mesta annat ni ser i den här listan.

2. Killer Klowns from Outer Space

Jag behöver inte säga så mycket mer om den här. Jag minns inte riktigt hur den var, förutom att den var ganska dålig och att man såg färger hela tiden. Konstiga splatter/skräck/komedier från 80-talet brukar vara så.

1. Dr Strangelove or: How i learned to stop worrying and love the bomb

Filmen handlar om en bombning av Soviet som handlar om kroppsvätskor. Fan, jag minns inte riktigt. Allt jag minns är repliken ‘You can’t fight in here! This is the war room!’. Hehe, rolig replik. Också titeln också, den är ju stencool.

P.s. Om någon av bilderna inte syns på skärmen din, var snäll kommentera detta så fixar jag det genast. d.s.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: