Road to Roskilde: Gilla läget

Gorillaz kommer till Roskilde. Jag kan redan nu tänka mig hur det kommer vara. Det är sen kväll. Jag och några vänner har köat i timmar, eller så är vi för nyktra och bestämmer oss för att knuffa oss så långt fram som möjligt istället.

I vilket fall; Skärmen kommer vara över hela scenen, musiken, animationen, dansen och alla människor som just då är slavar till musiken. Om Gorillaz säger åt hela publiken att gå ner på huk, ja då gör vi det. Om dom sen ber oss hoppa upp så gör vi det.

Det är nämligen precis det som The streets gjorde 2006 och som man får se bevis på i dokumentären om Roskildefestivalen. Det här är inte bara en bra dokumentär, på grund av att den porträtterar världens bästa festival. Den är sjukt snyggt klippt och man får inte bara se någon sorts glamourifiering av Roskilde. Man får se bränderna, man får se vandaliseringen och allt ackomponjerat i ett sinnessjukt vackert innuendo av Mew, som också spelade under Roskilde 2006.

En fantastisk dokumentär som alltid gör mig sjukt pepp. Ni borde se den. Nu.

Annonser

3 svar to “Road to Roskilde: Gilla läget”

  1. 365 album du borde höra Says:

    Ganska avundsjuk.

  2. K. Says:

    Du kan ju inte uppmuntra en att kolla på någonting och inte ens bifoga en länk? 2010! Nej, men, ett namn kan du väl bidra med i alla fall?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: