Alla vi som försökte gräva oss till Kina när vi var små!

jag råkade snubbla på den här gruppen och tänkte direkt att den borde byta namn till ‘vi som var och förmodligen fortfarande är korkade’. Anledningen?

I amerikanska tv-serier är det ofta skämt om att Kina är på andra sidan jorden och man kan gräva sig dit osv. Men vad som är på andra sidan jorden för amerikaner är av helt geografiska anledningar inte samma sak som vad som finns på andra sidan jorden här på Sverige.

Det kan visserligen vara så att gruppen endast inriktar sig på svensktalande människor som växt upp i USA, men det känns tveksamt.

Nej, som liten kollade man ju givetvis på den där stora jordgloben man av någon anledning hade i några få klassrum på skolan. Då undersöker man givetvis globen och kommer fram till att om man skulle gräva sig till andra sidan jorden skulle man hamna i Australien.

Australien.

Så alla som har lite vett i skallen borde ju tämligen gå med i ‘alla vi som försökte gräva oss till Australien när vi var små’. Om man nu räknar med facebookgruppsjoinande som vettigt beteende. Som bekant så är det ganska omöjligt att gräva så långt ner. Man hade dött.

Annonser

2 svar to “Alla vi som försökte gräva oss till Kina när vi var små!”

  1. marika Says:

    kan mest bero på att man såg på barnprogram från usa, där de hela tiden ville gräva till kina. man kan ju inte hjälpa att de direktöversatte 🙂

  2. Sarah Says:

    ”Alla vi som försökte gräva oss till Kina när vi var små!”
    Inte samma sak som som ”Vi som försökte gräva oss till andra sidan jordklotet dvs Kina.” Se det lite positivt med barn som vill upptäcka världen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: