Road to Roskilde: Ta med en vän

Nu menar vi inte till själv festivalen, utan till dagliga aktiviteter som att fylla på vatten, köpa cigg, panta flaskor eller se en artist. Anledning? På Roskilde är det långt till allt, det är svårt att hitta och det är långa köer till allt.

Som vi alla vet så är köer märkbart mycket mer chill om man har någon att snacka skit med.

Köerna till artisterna på dom större scenerna är betydligt majsigare än till panten, till exempel. Roskildes största scener har ett sorts bursystem som gör att man har en vanlig linjär kö till artisten. Det gör att man inte kan tränga sig fram som på vanliga konserter. Du bestämmer hur långt fram du vill stå till dom största artisterna. Långt bak? Kom strax innan. Vill du stå längst fram? Tre timmar. Beror ju på lite, det där. Men huvudsaken är att man i överlag har större kontroll över hur långt fram man kan stå på konserten än vad man har vi vanliga spelningar.

(Man behöver i alla fall inte tränga sig längst fram på konserten som är innan artisten du vill se i alla fall, som det är på way out west)

Andra saker man kan köpa/göra på Roskilde som är sjukt värt att ta med en polare på:

 • Det finns inte bara ställen som säljer hela ölflak på rak arm, vanliga kiosker och matställen. Det finns även en affär där du kan köpa ett nytt partytält om det gamla går sönder, liggunderlag, sovsäck osv osv. Det är givetvis mycket dyrare där, än om du köper det i stan. Men vem orkar gå dit?
 • Biograf. Sant och fint. Roskildes bio visar aktuella och konstiga filmer av alla slag.
 • Skatepark. Inte bara skatepark, på natten innan huvudfestivalen börjar så är det dansgolv där också. En massa professionella skateboardlirare och liknande kör runt då och då. Graffitimålare från hela världen pryder sönder hela festivalen också innan.
 • Pant. Om du är pank så kan du plocka upp en påse och börja samla. Man får en dansk krona för varje flaska/burk (tror jag?). Köerna till detta är dock enorma, eftersom många mystiska karaktärer åker till festivalen med enda syfte att tjäna pengar på detta…
 • Coffecow-töntarna. Svenskar som går runt och säljer kaffe med en stor ryggväska. Jag jobbade för coffecow förra Roskilde och det var väl helt okej. Dom plingar runt med sin plinga och ropar KAAFFE. Ropa och säg hej. Om du inte är kaffesugen kan du be kaffeförsäljaren att chilla i ert camp. En smart grej är att cheferna bara räknar kopparna efteråt. Träffar du en schysst coffeecow och har ett tomt glas så kan du säkerligen få dig en skvätt till rabatterat pris. Som Coffeecow fick jag skitmånga danska vänner och gratis öl. Värt.

 • På festivalområdet kan du köpa gourmetmat, vildsvinskött och mojitos med riktig mynta. Men det sysslar bara 30-åringar som åkt dit med husvagn och rikemansbarn med.
 • Varje år finns det olika tokiga grejer Roskilde gjort. Förförra året fanns det märkliga lysande stenar som utlöste raketer om man smällde riktigt hårt på dom. Och en människo-tvätt som såg ut som en biltvätt, fast man går in där med underkläder.
 • Kallduschar. Man kan duscha kallt gratis, fast varma duschar kostar en tjuga.
 • Storage. En av dom bästa grejerna med Roskilde är att man kan lämna in värdefulla grejer man inte vill släpa runt med eller kanske inte ha liggandes i tältet. Sista dagen på festivalen brukar man som regel packa ihop redan på morgonen, så att man bara kan hämta packningen efter sista artisten man vill se och ta första bästa tåget hem.
Annonser

2 svar to “Road to Roskilde: Ta med en vän”

 1. fridi Says:

  nu kör vi!

  blir alltid lite tårögd av dessa inläggen, dels för att jag längtar som fan, dels för att jag saknar. och sedan. tanken på att jag nog aldrig mer får se dig med kaffe ryggsäcken med slangar. men jag vill. fan vad jag vill.

  • socialasituationer Says:

   Ja, den var en fin tid. Men du kan alltid ta på en kaffekille på festivalen och låtsas att det är jag. Det blir som dating in the dark, fast fel.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: