Road to Roskilde: Var beredd på det värsta

Under Roskilde 2007 såg det ut som på bilden ovan. Jag minns när min syster kom hem från festivalen och sa att det var värre än Israeliska armén (och ja, hon har gått i Israeliska armén).

Det kan fortfarande komma upp spår av lera på kläder från tvättmaskinen.

Jag tog med gummistövlar till förra årets Roskilde. Det kändes ju en aning onödigt, då det var den varmaste Roskildefestivalen på 30 år. Men om det inte hade varit det, så hade jag varit hemskt tacksam för dessa stövlar.

Det blir lång väntan, långa köer, långa promenader och väder som aldrig verkar bestämma sig. På natten kommer du frysa ijhäl och på morgonen kommer du jaga skugga som om du vore Anna Book i en delicatofabrik. Halvmolnigt och svalt verkar aldrig uppstå på festival.

Du kommer vara hungrig, men på samma gång vara så loj att du inte kommer orka ta fram trangiaköket. Sen när du väl äter kommer du bli så full att du spyr ut det igen.

Men är det värt det? Hell yeah. Se bara till att ta det lugnt och förbered dig ordentligt.

Tips och trix:

  • Om du inte bara har en ryggväska, utan även ett tält eller en stol att släpa på, på vägen till festivalen blir det oftast inte tyngden som är djävulen i den jobbiga resan, utan det faktum att handtaget skär in i huden. Lös det enkelt – ta med vantar.
  • Folk är snälla och generösa på festival. På Roskilde är snittåldern ganska hög, vilket betyder att du har större chans att bli bjuden på öl här av en 26-åring som har femtio flak, än en sjuttonårig synthare på siesta. Byt grejer med varandra. En klick sololja för en öl. En cigg för ett knäckebröd. Ett skratt för en Guinnes rekordbok.
  • Ta med stövlar och tjocka tröjor. Dom tar skitmycket plats, är otympliga och du kommer kanske aldrig använda dom. Men du kommer tacka dig själv tusenfalt om det börjar ösregna.
  • Småmat är skitbra. Beef jerky, chips, baby bell-ost, knäckebröd, tubost och allt sånt där är livsnödvändigheter när man är pank och inte orkar laga tortellini.
  • Skaffa inte ett tvåmannatält för femtio spänn på rusta. Se till att ha plats för dig själv, din packning och en eventuell gäst 😉 😉 😉
  • Ta med konstiga saker som du tänker lämna på festivalen för gott. Jag har ett jättekonstigt träningsredskap från 60-talet jag tänker ta med på roskilde i år. Det har inget med att vara beredd på det värsta att göra. Men lite kul är det.
Annonser

Ett svar to “Road to Roskilde: Var beredd på det värsta”

  1. Moa Says:

    haha blir verkligen jättesugen på att åka dit när jag ser bilden.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: