Pengarna!

Jag sitter just nu på en buss hem, dom senaste tre timmarna har jag suttit på ett tåg. Då kan man ju spekulera över vad man kan göra på tåg. Man kan läsa en bok, se en film, titta ut genom fönstret för inspirationens skull. Eller så gör man så som jag gjorde på tåget, jag spelade poker.

Full tilt poker (där jag spelar) har så kallade freerolls, turneringar som är gratis att gå med i, men som man kan vinna pengar på ändå. Låter sjukt värt eller hur? Jag spelade säkert tre timmar i sträck, jag vann 2$. Det är första gången jag vinner något på att gå med i en freeroll.

Just den här var specialiserad på skandinavien. 400 danskar, svenskar, norrmän, finnar och islänningar bråkade alltså i timmar för att få 2$. Det tycker jag är ganska fantastiskt. Det är klart, vinner man hela skiten så får man 15$. Men då ska man tänka på tre saker:

1. Man spelar mot ca 400-600 andra människor som vill samma sak
2. Det tar minst tre timmar för att det ska löna sig överhuvudtaget
3. Du måste veta hur man spelar poker

Jag vill påstå att jag är bra på poker. I alla fall när jag fokuserar ordentligt. Jag la mig en gång när en dansk höjde mot mig och han avslöjade i chatten att han hade den bästa möjliga handen på sig. Då kände jag mig häftig.

Å andra sidan förlorade jag med tvåpar när det fanns en ganska uppenbar stege framme. Men då var jag ju garanterad 2$ redan. Varför förlorade jag? Jag förlorade fokus och disciplinen över mig själv.

POKER, MAN. IT’S A FUCKING SCIENCE.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: