Jay Leno VS Conan O’brien

Jag har med stor uppmärksamhet följt dispyten mellan Conan och Jay Leno. Det som i korta drag har hänt är:

  • För fem år sen bestämdes det att Conan skulle få ‘tonight show’ som Jay Leno då ledde. Conan ledde Late night som visas en timme senare och har mycket färre tittarsiffror. Tonight show har visats på kanalen NBC i över femtio år utan vare sig tidsändring och har alltid varit ett populärt program.
  • Conan fick showen i höstas, Jay Leno fick då istället ”The Jay Leno show”, som visas en timme tidigare.
  • Problemet var att Tonight show konkurrerar bara med andra liknande talkshows. Tonight show var alltid störst när Jay Leno ledde det och fick nästan alltid fler tittarsiffor än, till exempel, David Letterman. Jay Leno’s nya show, å andra sidan, konkurrerar istället med dramaserier som 24, Grey’s anatomy, Lost osv. Det gjorde att Jay Leno fick dåliga tittarsiffror på sin show. I sin tur fick även Conan färre tittarsiffror på tonight show och förmodligen mycket på grund av att han var en helt ny programledare.
  • NBC gillade inte detta och tyckte att man kunde trycka fram Jay Leno’s show till den tiden tonight show är, fast en halvtimme kortare. Jag vill understryka att NBC aldrig har ändrat den tid som tonight show visats på tidigare, eller ens föreslagit det.
  • Conan vägrar. Han säger att han inte vill förstöra det perfekta format som tonight show är. Att han inte heller fått en rättvis chans att lyfta upp programmet. Dessutom vore det orättvist mot Jimmy Fallon, som numera leder Late night.
  • Då fick Jay Leno tillbaka tonight show. Conan gör ingenting numera. Men tack vare kontraktet så får han pengar ändå och kan chilla.

I en intervju med Jay Leno skyller han allt på NBC-cheferna. Men alla vet att: Jay Leno är ett rövhål. Jag skrattar gott just nu åt att både kappellmästaren och han som ropar ut kändisnamnen har hoppat av showen. Alla verkar vara eniga om att Jay Leno är ett rövhål. Ingen är på hans sida. Gott så.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: