Kan innehålla spår av nötter

Jag och Sara diskuterade precis vad det egentligen är som gör att varor som inte ska innehålla nötter kan innehålla det. Vad beror det på?

kan det vara så att fabriksarbetare lever på en kost som enbart består av jordnötssmör? Kan det finnas ingrodda jordnötter i majs?

Mystiken tätnar.

Annonser

3 svar to “Kan innehålla spår av nötter”

  1. Simon Says:

    Nu ska jag vara sådär vedervärdig och besserwissrig som alla kommer hata, men det har och göra med att samma maskiner som används till att göra t ex corn flakes antagligen används till att göra något med jordnötter i. Kanske jordnötssmor 🙂

  2. Johan Eckman Says:

    Jag tror helt klart det är en sån Amerikansk pryl att de måste skriva så för annars kommer någon stämma dom om det skulle råka hamna en liten liten nöt i och någon skulle råka illa ut på grund utav det…

  3. Filip Cumin Says:

    ledsen om jag förstör era fina små teorier men FAKTISKT har det att göra med jordnötternas avföring. Jordnötter käkar helium, massvis med helium, och just därför svävar deras avföring. Överallt i luften finns det jordnötsbajs. Du vet de små små partiklarna i luften du kan se när du är i ett mörk rum och tänder en stark lampa, eller när solen lyser in genom fönstret, det är jordnötsbajs. faktiskt! det är inte farligt att andras in men på något sätt (jag är inte så insatt) hamnar det i maten som produceras. så det så! (dock har vissa fabriker jordnötsbajsfilter även kallat nuf3)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: