Saker man måste lära sig innan man fyller 25 – Lyckas få din favoritmusik att spelas på fest

Dålig musik på fest är en pärs. Du har säkert varit på en hemmafest där värden envisats med att spela Nightwish hela kvällen. Eller någon full typ som fifflar fram en sjukt oparty låt, bara på grund av ett internskämt som bara två i rummet fattar. Alla som helt enkelt spelar musik som antingen inte passar till tillfället, eller som inte når ut till alla i lokalen.

Första bilden som dyker upp om man googlar fest:

Är du på en fest med folk där alla gillar nightwish, finns det ju tyvärr inget att göra. Då är du helt enkelt på en dålig fest.

Här är några fina trick du kan använda dig av:

1. Jag har spotify-premium-tricket

Min favorit just nu. Alla spelar spotify på fester och lägger man till att man kan spela festmusik utan reklamavbrott så är man genast Jesus på festen. Se till att alltid ha partyspellistor redo i ditt spotify som passar alla sorters folk.

En viktig regel är att låtarna ska vara hyfsat breda, samtidigt som du själv inte säljer dig till djävulen. Spela musik som du gillar, men som du vet att alla andra också kan uppskatta.

En smart grej är att välja låtar som generationen i lokalen känner till. Är man 19 som jag, är bortglömda 90-talsklassiker alltid en given succé. Ta inga förutsägbara, som Wannabe, Hit me baby eller genie in a bottle.

Sikta mot igenkänningscentrumet i hjärnan. Med låtar som inte spelas på varenda jävla 90-talsklubb så kommer du få varenda tjomme i lokalen att någon gång utropa ”åh, den här!” eller omedvetet sjunga med.

2. Windows+L tricket

Har du en envis jävel som alltid byter till technogoth så fort du är ifrån datorn så finns ett enkelt trick. Lås datorn. Om du i fråga är festvärd borde du köra hela musikhitlerkonceptet och ha den låst hela tiden. Om du har bra smak, vill säga. (Men det har du ju).

Givetvis ska du vara demokratisk och liberal. Öppen för förslag. Men om samma person hela tiden byter så blir det störigt. Du är väl själv en sån som köar låtar, inte byter. Eller hur? Att byta låt mitt i borde innebära dödsstraff.

Köa då dina favoritlåtar, tryck in windowsknappen+L så att datorn ”växlar användare”. Du stänger varken av eller loggar ut då, utan kommer bara till windowsmenyn. Har användaren i fråga lösenord på sin användare, kommer du i så fall vara i en säker sits. När fyllot kommer tillbaka för att byta till Bauhaus kommer han frustrerat försöka byta låt utan framgång. Denne kommer givetvis klaga hos festvärden och ber denne logga in. Men då har du i alla fall köpt tid till minst en låt. Luta dig tillbaka, alltså!

3. Tona ner-tricket

Det här gäller alltid. Oavsett om låten spelas på dator, mp3 eller skivor. Gå diskret till musikspelaren, sänk ljudet vid ett bra tillfälle sakta, så att det låter som om låten ”fadas ut”. Byt sen till det du vill spela. Förhoppningsvis märker inte ens någon det och du slipper lyssna på Lady Gaga. Mission accomplished.

4. Kom överens-tricket

Du får ha tålamod och vänta på din tur. Om någon upptäcker att denne kan koppla sin mp3 till högtalarna före dig så får du helt enkelt inse att du blev fnulad på karamellen. Snacka med personen och fråga om du kan få spela några toner senare under kvällen. Om du gör det schysst och BEHÄRSKAT borde det inte vara några problem. Om denne säger nej så kan du alltid vända dig till trick 3.

Kom också ihåg att en dålig låt inte behöver innebära en förstörd fest. Att slappna av och ha roligt trots nightwish i bakgrunden.

Vi utser också ”nothing else matters” av Metallica till den ultimata partydödarlåten. Mer om partylåtar hittar ni här.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: