Ipad

En ipad är en stor iphone som man inte kan ringa med.

För en dator är det tydligen inte, eftersom ipaden kommer ha lika stort utrymme som en faktisk iphone. Det är sant! Man borde ju i alla fall få fyra gånger mer utrymme om den ska vara fyra gånger så stor.

Köper man den för 499 $ i USA så får man den utan 3g och med så lite som 16 gb. Köper man den med 3g och 64gb kostar den 829$.

Förmodligen får vi hoppas att apple gör samma framtidsutsikt som när dom sopade dvd-spelaren på sin macbook air. cd och dvd-läsare på laptops idag är totalt onödigt. Bara bluetooth och usb (kommer skrotas snart) behövs egentligen.

Kanske är det så att utrymme som lagras ska göra det via nätet eller (vid extremfall) externa hårddiskar, det vet jag inte. Med tjänster som spotify och voddler (fast voddler är ett skämt) känns det kanske som om den extrema ansträngningen joltcoladrickande nördar gjorde i att tanka ner alla säsonger av alla tv-serier som gjorts sedan 50-talet aningen onödig.

Fast då kan man ju fundera på hur man gör med cache och sådär. Mitt spotify har redan lagrat 5 gb och då rensade jag bort det för ungefär en månad sen.

Annonser

Ett svar to “Ipad”

  1. Oliver Says:

    Jag tycker helt klart inte cd- och dvd-läsare är onödigt. Finns massa grymma skivor hos mor och far som jag kunnat lägga in i datorn och avnjuta. Varför inte, liksom? Vad finns för alternativ annars, förutom typ Itunes store? (om du säger något som har med illegal nedladdning att göra så har du totally förlorat slaget redan, booyah)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: