Topp 10 häftigaste platserna att åka till

Visst åker folk till sjukt tråkiga ställen nuförtiden? Är du, liksom jag, trött på alla jävlar som åker till Thailand på semester? Eller dom som ska jobba som au pair i USA? Vi ska inte ens gå in på dom där töntarna som åker till Indien eller Sydamerika för att bedriva töntjobb.

Jag hade velat se en sån här dialog:
– Jag ska ha födelsedagsfest den 5:e mars, vill du komma?
– Tyvärr, är inte i Sverige då.
– Va? Vart ska du någonstans?
–  Jag ska leta efter den legendariska japaraofågeln på Kap Verde, med ett gäng banditer! Vi kommer rida på giraffer!

Responsen på att åka till ett ställe som Falklandsöarna eller Svalbard blir nog oftast bara ett stort ”vänta, va?”. Nu listar vi dom häftigaste ställena att åka till.

10. Nordkorea

Oavsett vilken CSN-mässa du går på, så kommer nog väldigt få hippa WORK AS HOTEL MAN IN COOL PLAZEZ-agenturer erbjuda annat än Australien, USA och andra ställen som Carl-Gustav Franzon kommer i byxan av att spekulera kring. Man borde påstå att dom ska få jobba i Sydney, sen skickar vi dom någon helt annanstans. Jag väljer att kalla det för au pair-roulette.

Det är hardcore! Skicka bratsen till Nordkorea! Se hur jävla nöjda dom är med sig själva då.

9. Falklandsöarna

Inte jättehäftigt ställe i sig, men smaka på namnet: Falcon island. Det finns vulkaner där! Häftigt.

8. Kap Verde

Ett litet ölandskap utanför spetsen av Afrika. Det är jättemystiskt att befinna sig här, för om man bara tar sig en klick längre västerut så finns där bara oändligt med hav, tills man hamnar i amerika.

Det är ju skithäftigt! Hade jag bott i Kap Verde som barn, då hade jag definitivt lurat mina kompisar att bygga en liten båt som vi sedan hade åkt till Bermuda med. På vägen hade vi blivit bästa kompisar med en vithaj och fiskat för att kunna leva.

7. Guam

Jag trodde först att Guam låg mellan alla dom där öarna öster om Australien och Hawaii. Att det låg som en ensam liten ö mellan allt annat. Men det visade ju sig bara en ligga en bit ifrån Indonesien. Tarvligt! Också hamnar den på den här listan ändå. Det var ju dumt, tänker ni.

6. Aruba

Aruba är rätt coolt, just för att det tillhör Nederländerna av alla jävla ställen. Dessutom har dom en helt egen drottning, men inget vet riktigt varför. Annars ligger det en bit norr om Sydamerika.

5. Nagorno-Karabach

Man kan ju tycka att det är rätt häftigt med Nagorno-Karabach eftersom det är en halvt självständig del av Azerbajdzjan. Men nej, det är bara för att deras flagga ser ut att vara taget direkt ur ett 8-bitspel:

4. Dhekelia

En jätteliten del av Cypern som av någon anledning tillhör Storbrittanien. Det enda det här stället utgör är en brittisk militärbas där dom bland annat har en helikopterdivision. Då kan man ju fråga sig varför storbrittanien har en helikopterdivision nere i Cypern bara sådär. Vi ringde Storbrittanien, men dom vägrade kommentera fallet.

3. Abschazien

En del av Georgien, som man inte riktigt vet om det är en självständig stat eller inte. Det bästa med Abschazien är att man inte har en jävla aning om vad som pågår där egentligen. Dom senaste uppgifterna vår vän wikipedia har fått uppskattar att det finns ett invånarantal, baserat på en undersökning gjord 2005. VAD FAN HÄNDER I ABSCHAZIEN EGENTLIGEN? Vad har dom gjort dom senaste fem åren? Är det någon som har någon aning?

Huvudstaden heter Suchumi, det låter mer östasiatiskt än något som påstås vara intill svarta havet, enligt mig. Suchumi. Får mig att tänka på det engelska ordet succumb. Sjukt mystiskt det här.

2. Ascension

Precis som Kap Verde, ligger denna ute i ingenstans och har bara hav västerut. Skillnaden är att Kap Verde ändå har Afrikas grundland ganska nära intill, när Ascension å andra sidan har det här coola läget:

1. Svalbard

Den häftigaste platsen i världen ligger faktiskt inte långt härifrån. Sverige har tydligen haft gruvor här, back in the days. Det finns isbjörnar här. Och kolla vad häftigt man har det, trots att man bor i en liten stuga:

Här vill jag fylla år och gifta mig!, var säkert din första tanke. Ta det lugnt, du är inte galen. Jag tänkte precis samma sak. Svalbard tillhör tyvärr Norge, men vi är på gång. Vi kommer kapa Svalbard och dess invånarantal på ca 3000 pers på ett kick. Tänk att  typ 70 000 pers dog i Haiti bara häromdagen. Kan jordbävningar, så kan vi.

p.s Jag tycker inte döden är kul och tycker det är synd på Haiti. d.s

Annonser

Ett svar to “Topp 10 häftigaste platserna att åka till”

  1. svalbardplumbing Says:

    Ja håller med dig det är ett spännande ställe. Ska själv dit om ett litet tag, vet inte så mycket om det förutom isbjörnar, kalt å balt 🙂 Ska arbeta som röris. Ha det grymt så kanske vi ses

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: