Social situation: Prata med främlingar på bussen

Jag sitter med min vän Alex på buss 4 mot Bunkeflostrand i Malmö. Vi sitter mittemot varandra och pratar om allt möjligt. Bredvid Alex sitter en tant på ca 50 år och jag märker hur hon begrundar oss och lyssnar på allt vi säger.

Jag visste redan från början att det skulle hända, men mitt i allting så avbryter hon vårt samtal och lägger till en grej. Plötsligt pratar jag och Alex om öldrickande. Vi pratar om vad vi skulle göra den kvällen och involverad i samtalet har vi en tant. Hon frågar om vi ska ut och dansa på klubb. Hon frågar om vi ska ragga tjejer. Alex säger att jag har flickvän i Linköping. Då börjar vi plötsligt prata tåg&busspriser.

Det här med att prata med främlingar på bussar alltså. Dom verkar också dras väldigt mycket till att prata med mig och Alex. Det är kanske femte gången en äldre människa har involverats i en av våra samtal i kollektivtrafiken. En gubbe i limhamn gav oss några livsråd och berättade bland annat att man inte skålar med öl, men med vin gör man!

Är jag ensam så pratar jag sällan med främlingar på bussen. Jag indoktrinerar istället min hjärna med jesusmusik på spotify och har det bra.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: