Topp 10 actionhjältar

10. Vinnie Jones

Ingen actionhjälte i den bemärkelsen kanske, men ingen är coolare än Vinnie Jones i rutan.

9. Steven Seagal

Jag har bara sett Steven Seagal i två filmer. Man kan säga att jag lyckats undvika honom flitigt, då filmerna han medverkar i är fruktansvärt dåliga. Men tänk 80-tal och tidigt 90-tal. Tänk galna skurkar med kniv mot halsen mot kvinnor dom har som gisslan. Tänk då att Steven Seagal kommer in och räddar dagen. Också lite omotiverad nakenhet på det. Där har du en typisk Seagalfilm. Oh yeah.

8. Bruce Willis

Die hard. Det är allt jag har att säga.

7. Jean-Claude Van Damme

Van Damme är lite som Seagal, fast mer chill. Han vill mest bo på landet med sin fru och sina barn som av någon anledning spelas av Maculay Culkin’s småsyskon. Han vill hugga ved ifred och försörja sin familj. Men så kommer skurkarna och stjäl land. Sen våldtar dom hans fru, dödar hans barn och tvingar Van Damme att bli en robotsoldat. Där har du en typisk Van Damme-film.

6. Sylvester Stallone

I första rambofilmen så gråter han i slutet av filmen av att han hade fått sin polares kroppsdelar över hela sig under ett krig. Han ville undvika att döda folk så mycket han bara kan. Men trots att denna scen blev klassisk, tänkte giriga producenter att dom tänker skita fullständigt i det och göra tre uppföljare där Rambo mördar några hundra människor helt i onödan. Soft.

Vill även rekommendera ”Stopp! Annars skjuter morsan skarpt”.

5. Jet li

Jag vill varna alla konsumenter där ute för att många hyr-dvd:er med Jet Li-filmer kan vara engelskdubbade, vilket ger dom en klar kalkonstatus, trots att filmen är okej. Annars är Jet Li ashäftig. Särskilt med Zhang Yimou i regissörsstolen (hero, 2002).

4. Arnold Schwarzenegger

Han är terminator, han uppfyller barns drömmar (den siste actionhjälten, klappjakten), han är dagissnut, han slåss med predator, han har sett trippelbröst, han har varit i helvetet, han är Danny Devitos tvillingbror. Men framförallt: Han har fött barn.

3. Wesley Snipes (gästplacering, skriven av Viktor)

Wesley Snipes. Du vet vem han är.
Svartare än Jackson och bättre på karate än Van Damme. Med sitt spetsiga ansikte och konstiga frisyrer så han slagits mot allt från terrorister till vampyrer och gör allt med stil.
Som en sann kung av action så vet han att det spelar ingen roll vilken sida av lagen han spelar på och det gör också producenterna som mer än gärna sätter honom emot Titaner så som Stallone (om du inte har sett Demolition Man så har du inte levat) och De Niro och han ger dem alla a run for their money.

2. Dolph Lundgren

Vår enda riktiga svenska actionhjälte. Han boxar Stallones vänner till döds och det har gjorts mer än en film som i stort sett handlar om att Van Damme är livrädd för honom. För det älskar vi honom.

1. Pam Grier

Har gjort otroligt många b-filmer, men var även den som höll i flaggstången, när det gäller blaxploitationsrörelsen på 70-talet.

Men även efter det har hon spelat huvudrollen i den utmärkta Tarantinorullen Jackie Brown och varit med i Mars attacks!.

Annonser

2 svar to “Topp 10 actionhjältar”

  1. Orakad_i_delphi Says:

    En minst sagt värdig lista även om förstaplatsen kan ifrågasättas. Chuck Norris tog semester antar jag!?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: