Topp 10 ölfilmer

10. Bad santa

Att Billy-Bob Thornton var överjävligt trött på att medverka i filmer som slingblade, hade man fattat. Att han skulle vara så trött på svåra filmer att han super under nästan hela inspelningen av filmen bad santa, känns ju kanske lite överdrivet.

Men vi ger honom en eloge i alla fall, detta är vad man kallar method acting.

9. Scream

Wes Craven, som tidigare gjort klassikern ”Terror på elm street”, där han introducerade allas vår Freddy Krueger för omvärlden tröttnade på all seriös jävla skräck som gjordes hela tiden. Samtidigt så är ”skräckkomedi” förmodligen världens sämsta genre, vilket Wes Craven mycket väl visste.

Därför görs det istället genuina skräckfilmer, fast med inslag av humor, men aldrig under själva dödscenerna. Andra regissörer använder dom utrymmena för att få plats med så mycket naket istället, för att få fler att titta på filmerna. Wes Craven behöver inte göra detta.

Därför fylls filmen av en otroligt nödvändig ingrediens som gör att man ständigt kan känna denna ”glimten i ögat”; Nämligen öl.

8. Jönssonligan och den svarta diamanten

Eller egentligen vilken Jönssonliganfilm som helst, men det här råkar vara min personliga favorit. Blir man inte jävligt sugen när dynamit-Harry öppnar en kall jävel?

7. Dazed and confused

Vi vet med all säkerhet att amerikaner egentligen är rätt dåliga på att festa. Att dessa festande filmer utan handling är sjukt överdrivna på alla håll och kanter. Ändå blir man fantastiskt festsugen av den här filmen. Och ölsugen.

6. Hot fuzz

Det är något speciellt med den här scenen när Simon Pegg för första gången går in i småstadens bar och ser alla minderåriga dricka öl. Nick Frost spelar dessutom ungefär samma roll som i ”Shaun of the dead”, vilket gör att man faktiskt kan uppskatta den här, annars ganska mediokra filmen.

5. In bruges

Tänk om man var Colin Farell. Då hade man kunnat åka till en random belgisk by, skjuta efter killen som spelade voldemort, hänga runt med en fransk modell, slå ner amerikaner och knarka med dvärgar.

Det här är nog en av årtiondets coolaste filmer. Avnjut den med en öl.

4. Animal house

Jag har skrivit om den här tidigare och det är ännu en amerikansk film där det festas hela tiden. Men om den här scenen inte gör dig sugen på en kall öl och fest, så vet jag inte vad:

3. Lords of dogtown

Jag var väldigt tveksam till den här filmen i början och jag gillar ärligt talat den skitdåliga covern i sluttexterna till ”wish you were here” av Pink Floyd. Men visst dricker dom öl, visst är det en skön miljö och Heath Ledger är ju så cool man kan bli:


Skata och röka samtidigt. Aaaaaaaaaaw yeeah!

2. Trolldrycken

Sveriges första animerade film någonsin, som gjordes 1915. Den handlar givetvis om en kille som sitter och super.

1. Det är något skumt med ölet

En film som helt och hållet kretsar kring öl och utspelar sig på ett bryggeri. Jag kan ärligt säga att jag inte sett hela den här filmen, men med tanke på att den just handlar om öl och är kultförklarad (med svenska Max Von Sydow i en roll), så hamnar den på en säker förstaplats.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: