Minns ni Anton Abele?

Anton Abele, vår kära vän som gett oss många fina skratt med sina youtubevideos, har ganska nyligen (22 oktober visserligen, men skit i det) skrivit ett seriöst debattinlägg. Om vadå? Undrar ni.

Jo, bloggar.

I artikeln undrar han vart gränserna går för hot på internet. Vi kan informera Anton om att gränsen för ett hot går precis som i vanliga livet. Om du nu ska kandidera till riksdagen kanske det är dags att läsa lite i lagboken, hörrö. Vilka ska man vända sig till om man blir utsatt för kränkningar och hot? Frågar sig Anton också i artikeln. Jo, precis som i vanliga livet kanske. Länsman.

Han nämner också att vem som helst kan starta en blogg och plötsligt kan alla läsa den. Som om alla faktiskt skulle gå in på den och läsa den direkt. Att hans farmor kan starta en blogg på två minuter om hon vill. Då ställer man sig ju genast frågan, vem fan skulle läsa Anton Abeles farmors blogg?

Bloggen är fantastisk. Men ingen orka läsa den. Jag startar en ny blogg och skriver ett kryptiskt inlägg om hur det var när jag var på zoo. Vem skulle vilja läsa ett tråkigt, svartvitt inlägg om en kille som berättar om sin dag på zoo?  Bloggen är inget nytt fenomen. Vissa människor ställer sig på en scen eller ett torg och pratar passionerat med karisma. Andra startar bloggar och skriver passionerat med karisma (det hjälper givetvis lite om man är känd och snygg). Om det så är om jämställdhet, golf, mode eller sociala situationer spelar liksom ingen roll. Förr eller senare så haffar man sin läsarskara. Det jag försöker komma fram till är att det bara är vissa bloggar som får betydande utrymme.

Men om man inte lägger på en rem så hade jag fortfarande varit den där kryptiska killen som skriver om hur min dag på zoo var.

Vad gäller yttrandefriheten så förstår jag inte vart Abele vill komma. Jag tycker personligen att det är helt okej som vi har det nu.

Bli ett fan till Anton Abele i riksdagen – nej tack på facebook

Annonser

3 svar to “Minns ni Anton Abele?”

  1. Miks Says:

    hahaha :> ”under det senaste året har vi sett en DRAMATISK ÖKNING av antalet nya bloggar”, dags att ta ställning och agera för framtiden! bloggar är farliga grejer asso.

  2. J H Pollack Says:

    Jag skulle vilja läsa Anton Abeles farmors blogg.

    Här är annars den mest geniala bloggen som någonsin gjorts: http://thisismycomputerblog.blogspot.com/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: