Festivalminnen 5: Emmabodafestivalen 2008

Efter ett ångestfyllt roskilde, var det dags att ladda om och besöka festivalen jag blev förälskad i förra året. Jag hade galna teorier om hur myskänslan och storleken hos Emmaboda passade mig bättre och att det var därför Roskilde blev så fel.

Visst hade jag också roligt på Emmaboda det här året, men jag ansträngde mig nog lite för mycket för att det skulle ”slå” roligheten i förra året. Nu har jag givetvis förstått att det bara är meningslöst att kämpa i rolighet mot sig själv, eftersom tävlingen kväver sig själv. Nä, låt alla upplevelser stå för sig själva.

Den här festivalen var dock första gången någonsin som det kändes som om vi hade ett riktigt camp.

Jag åker dit med min kära Kristianstadvän Jesper, som jag även hade åkt dit med förra året. Vi hittade snabbt en plats i campplatsen skogen, tillsammans med många andra campvänner och bosatte oss där. Ett gäng tjejer som var med oss hade partytält, första sofieron knäcktes, festivalen var igång.

Jag ser lite band på den här festivalen, som faktiskt är bra. Förra emmabodafestivalen hade jag mest raggat, supit och skrattat åt folk som köade till shout out louds. Bäst det här året var förmodligen babian och Boyz Noise.


Captain Skåne

Vår flagga bränns dock upp en natt, min kära vattendunk blir stulen (av mitt ex, vem annars?), jag sjunger sedan en version av ”känn ingen sorg för mig Göteborg”, där jag ersätter Göteborg och lillebror med makrill och makrillmacka. Detta tycker ett par Stockholmare är hysteriskt roligt, filmar skiten och nu finns den som pinsam film deluxe, för min del, ute på cyberspace.

Jag blir kompis med en kille i langosvagnen och återvänder ständigt för att få gratis mat i form av degiga och brända langos som egentligen skulle till soporna. Jag åt dom tacksamt. Sen gick jag in i mitt tält där Elin och Jesper hängde. Jag hånglade med båda. Vi har varit goda vänner sen sjuan. Det kändes fel.


Så här behandlar man barndomskompisar.

Vid ett tillfälle ramlar en naken kille ut ur en bajamaja. Han har utsmetat bajs på händerna, reser sig upp och skriker, samtidigt som han tar ögonkontakt med just mig. Mina långa ben och min panik ger mig dock ett snabbt försprång ifrån honom när han börjar jaga mig. Dålig bajsman.

Folk skriver i min bortabok, folk hookar och lurar en tjej att hon ätit en död fågel på fyllan. En André får spel efter totalt jävla mörker men blir till slut nerbrottad av Jesper. Detta filmades också och går att se här:


Vill undstryka att det inte är jag som klippt den här filmen.

Sista natten är man i vanlig ordning och festar hela natten. Varför vakna med packningsångest när man kan festa istället? Fattar aldrig. Jag kommer tillbaka till campet vid fyra-tiden på morgonen efter att ha festat någon annanstans. Den enda vakna är Simon, som är helt jävla borta.

Vi fnissar åt roliga ord och kastar saker på tält där folk sover. Sen kastar vi även in olika former av föda som ingen ätit upp och lägger på sovande folks ansikten eller bara kastar in dom i tälten av olika skäl. Alla blir skitarga på oss, men är för bakis för att gå ut och säga åt oss.

Vi kastar sedan upp en stol i ett träd som faktiskt fastnar, försöker bränna upp en stol bara lite, men två väktare kommer och säger till oss på skarpen. Det fanns ett teepeeliknande tält precis bredvid oss som jag kastar en toarulle mot. Till min förvåning så fastnar faktiskt rullen på toppen av tältet och sjunker ner på andra sidan. Bara stannar där. En fantastisk morgon.

Jag hade under hela festivalen saknat mina käre vän Ariel. Det fina med detta är dock att jag bara en helg efter det här skulle åka till way out west med honom. Det återkommer vi till nästa gång!

Annonser

2 svar to “Festivalminnen 5: Emmabodafestivalen 2008”

 1. fridi Says:

  1. tortelinisarna ni kastade kastade ni på mig och stina när vi sov och ni hade svanparad. tur att väktarna sa till er på skarpen.
  2. folköl är ingen dryk, det är en livstil.
  3. varför skrev du ingenting om när jag snodde er fickplunta? fy skäms.

  • socialasituationer Says:

   Jag tänkte skriva om det! Men så hade jag redan skrivit om när Vendela stal min vattendunk och jag ville inte ge oerfarna intrycket av att alla stjäl varandras saker på Emmaboda. Eller något sånt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: