Topp 10 spexiga saker att ta med på festival

10. Vattenpistol

Om ni är flera kan det vara kul. Om du gör det på arga och bakfulla människor så är det lite mindre roligt. Kom ihåg att alla kommer tro att du har liten penis om du springer runt och jagar tjejer för att träffa deras t-shirts med din vattenpistol. Du går inte i mellanstadiet längre.

9. Något form av bollspel

Tennis, fotboll och ja… kubb! Kubb är inget bollspel, men väldigt trevligt på förmiddagen när man bara vill ta några öl och umgås med vänner. Det spelades en del kubb på de mer renliga platserna på roskilde i år, men det var konstigt nog bara danskar som spelade. vad är grejen med det? Jag frågade en kompis om vi inte borde ta med en påse kubb till emmabodafestivalen och hon svarade ”nej men guuuu’ så svennigt”. Men det är tydligen okej för danskar att vara svenniga, eller…? Ja.

8. Kött

Om man tigger mat av folk på festival eller lagar eget så bjuds det oftast bara på knäckebröd och nudlar. Jag och en kompis gick runt på köttjakt en gång, bara för bristen på dessa saftiga proteiner (vi skulle aldrig klara att bli vegetarianer). Därför tycker jag att det vore sjukt spexigt om man tog ut en hel lax ur packningen som man började steka. Eller torkat kött borde ju vara en höjdare. Mer kött på festival!

7. Frisbee

6210_1175797069793_1074071619_30545761_5605483_n
Jag, med min frisbee

Rolig sysselsättning. Innan Emmaboda packade jag ner tre frisbee’s som det stod ”Vem va’re som fucking kastade? osv” på, som ni säkert känner igen från den legendariska youtubefilmen. Grejen är att dom försvann efter ett par dimmiga dagar. Plötsligt en dag ser jag en kille kasta en frisbee mot mig, jag tar den och ser att den är min. Killarna ropar ”Läs vad som står på den! Läs!”. Jag som själv hade skrivit texten och tejpat fast den på frisbeen kände givetvis att detta var ganska förödmjukande. Jag försökte förklara, men killarna blev nästintill hotfulla när jag ville behålla min egna frisbee (Du har inga bevis! *spänner muskler*).

Sen tittade jag bittert i min stol när killarna använde min frisbee som raggningspryl. Fy fan.

tjuv
Tjuven.

6. Guitar hero

För vad är skillnaden på en plastgitarr på festival och en riktig? Det visar hur meningslöst och töntigt det egentligen är att ta med egen gitarr på festival.

guitar

5. Rolig utstyrsel

Mycket beror på vad det är för utstyrsel, vad du gör av den och om du har någon som är med på det. Det kan bli lite för mycket bland, så att du irriterar en del tråkiga människor som kommer skriva argt om dig efteråt i festivalsklotterplanket att det bara visar hur svag och osäker du är på dig själv. Men skit i det. Gör som bubbleman. Bli bubblelicious!

4. Spexmusik

En liten stereo, en skiva, en ipod eller en hel musikanläggning. Du väljer själv hur stort ansvar du själv tar för att musiken ska spelas och hur mycket saker ska kosta. Det är egentligen ganska lätt att bara ta med en ipod eller något och få ett camp att spela några av dina låtar. Kanske inser dom att du är grymmast i världen och låter dig spela låtar hela natten samtidigt som du blir bjuden på öl. Inget är omöjligt på festival!

men vad är då spexmusik? Vi kan göra en lista.

 • Du får inte stoppa köttbullar i näsan, Markus
 • E-type, Blümchen, Dr Alban, annan obskyr eurodisco och 90-talsmusik
 • Remixar av kända humorsketcher och tal.
 • Bamsesagor (Rekommendation från lg2s)
 • Nothing else matters, med metallica
 • Haha. det här är en lista i en lista. Nu slutar vi med det.

3. Megafon

Var dock försiktig, du kan bli nerslagen. Men när det väl gäller, så är megafonen din bästa vän. Kom ihåg att inte låna ut den till främlingar för ofta (dom ropar bara dåliga internskämt och får dig att framstå i dålig dager). Göm den väl. Jag har fått en stulen (som jag stal tillbaka) och förstörd året därpå (när jag inte var där. Så klart).

2. Gummibåt

javisst är en gummibåt trevlig att fylla med vatten för att skölja sig i och behålla ölen kall i. Men den kan också bli livsnödvändig:

gummibåt

1. Bortaboken

Förmodligen min bästa idé någonsin. För alla tre år jag varit på festival så har jag varsin bortabok. Idén är att jag en hel sommar går på festival, tar inga kort och filmar inte. Istället har jag en liten bok från pocket shop, som jag låter fulla människor skriva i. Konceptet är ganska enkelt, men har gett en hel värld av möjligheter. Jag har böckerna fulla av gamla telefonnummer, namn jag kan leta upp på facebook och kärleksförklaringar. Jag har dom fulla av oförglömliga citat, skämt, ordlekar, anekdoter och galna teckningar från män & kvinnor i alla åldrar.

Här är festivalpeppande bild jag tog 2007, med bortaboken i vänstra hörnet:

festival

Annonser

4 svar to “Topp 10 spexiga saker att ta med på festival”

 1. K. Says:

  Du borde scanna in bortaböckerna..

 2. l.e Says:

  haha han som snodde din frisbee är ju neonmartin!
  tack för massa peppande festivalminnen!

 3. Evelina Says:

  Älskar idén om boken! 😀 Ska lätt ta med en sådan till Arvika i år.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: