Talking ‘bout my generation: Cow & Chicken

Jag kan förstår folk som hatar den här tv-serien. Den är inte alls lika genuint rolig som dexters laboratorium och inte alls så popkulturellt nostalgiskt som flintstones. Men faktum kvarstår att cow & chicken hade en sorts läskig sfär över sig som man som 9-11-åring inte kunde släppa.

Om det var den obehagliga röda killen med sina långa inandningar eller om det var det att många av huvudkaraktärerna lät som om dom hade tandställning med läderspännen, det vet jag inte.

Kanske var det att det att den här tv-serien inriktade sig på barn, men var full av skämt som syftade på rent perverterade saker. Vissa av dessa saker förstod man om man var i rätt ålder. Var man över 13 år så hade man ändå hunnit zappa vidare innan man hann se detta, var man yngre än 9 så förstod man inte.

Man måste nog verkligen ha varit i rätt ålder för att ha uppskattat cow & chicken.

Ett exempel är när Chicken knackar på hemma och är alldeles dyblöt. Hans pappa öppnar dörren och säger: ”Nämen Chicken, har du varit och hälsat på en tjej?”.

Det är precis den typen av humor man vill ha när man precis har börjat förstå dom där sexuella referenserna som egentligen återkommer jämt och ständigt i tecknad film, mycket oftare än vi tror.

Åsnan i Shrek drar ju till exempel ett skämt om prinsens penislängd helt plötsligt. Det tyckte jag var kalaskul, jag.

Annonser

3 svar to “Talking ‘bout my generation: Cow & Chicken”

 1. Gabbz Says:

  De flesta tv-serierna som gick på cartoon network under den perioden var så jävla feta! Och nästan alla serier hade en ”sub-serie” som samma skapare hade gjort T.ex: Cown and Chicken > I am weasel, Dexters Lab > M for Monkey osv. Goa tider!

  • socialasituationer Says:

   Ja, det var fint.

   Fast powerpuffpinglorna och Samurai Jack borde vara med signifikanta om man ska snacka Dexters skapare.

 2. anonym Says:

  jag gillar cow & chicken och powerpuffpinglarna och flinta och dom gamla serierna jag tål inte dom nya serierna med robotar som slåss och annat våldsamt. jag tycker cartoon network var bättre förr men dom som är små idag har inte sett dom roliga fina programmen men dom är nog nöjda ändå för dom har inget att jämföra med och jag tycker det är ok att alla har olika smak för jag står ändå fast vid min .bryr mej inte om om hela sverige säger tönt till mej. ha en trevlig dag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: