Topp 10 filmer man bör se vid speciella humör

10. Uttråkad – Ace Ventura

Gärna båda två på raken. Varför den botar tråkma? För att Ace Ventura är genialisk humor. Rent objektivt, alltså.

9. SUGEN PÅ NÅGOT NYTT- HUMÖR – Inglorious basterds

Jag såg den här på bio och jag har aldrig känt ett så starkt begär till att gå och se samma film ännu en gång, sedan Sin city. Den såg jag till och med två gånger på bio. Ja, anyway. Bra film! Se den.

8. Uppspelt – Cannibal the musical!

Varför man ska se den just när man är uppspelt vet jag inte riktigt. Man kan se den närsomhelst. En av dom tidigaste filmerna som Matt Stone & Trey Parker har gjort (dom som skapat South Park). Den innehåller underbara parodier på stereotyper och filmklichéer. Plus en sång om snömän. Se!

7. Glad – The science of sleep

För att bli ännu gladare? Innehåller ett sjukt bra soundtrack, regi av Michel Gondry (han som ligger bakom eternal sunshine of the spotless mind och en massa musikvideor med bland annat Björk, Daft punk och radiohead). Dessutom Gael Garcia Bernard som förmodligen är den snyggaste skådespelaren som finns. No kidding.


Du vet att du vill.

6. Ljummen – Mandomsprovet

Hur känner man sig ljummen? Jo men du vet, man sitter hemma och är på rastlöst humör men ändå orkar man inte göra ett skit. Mandomsprovet (the graduate på engelska) är den sortens film som är så fylld av energi på något sätt att den tar sönder den känslan helt och hållet. Slutscenen är kanske min all-time favourite.

5. Melankolisk – The far side of the moon

Varför lyssnar man på ledsen musik när man är ledsen? Det kan bero på många saker. Men ledsamma saker kan också vara väldigt vackra. The far side of the moon är en väldigt existensiell och ja, ganska ledsen film. Men den är otroligt vacker.

4. Ledsen – Adventureland

Den här är så sjukt feel-good men inte feel-good på det där ”Åh nej, Colin Firth är engagerad i något romantisk utan att ge uttryck för det överhuvudtaget, hur i helvete får han alla dom här rollerna egentligen? Han suger ju så jävla hårt”-smörigt. Den är iofs väldigt anpassad till en viss ålder på publiken, men det är också det som ger den sin charm. Men fler och fler kommer gilla den i framtiden eftersom vi kommer se den som nostalgisk och dom som är i den åldern vi är nu kommer att tycka att den är ”ganska ball”. Kristen Stewart är dessutom inte alls lika tråkig som hon är i dom dära vampyrfilmerna.

3. Arg – High strung

Den här filmen är i stort sett bara en enda lång, arg monolog där vi får följa barnförfattaren Thane Furrows som klagar på allt från att flingor alltid har mer av flingor eller mjölk till att han håller på att få sparken. Jim Carrey är dessutom med på ett hörn, men om jag berättar vad han har för roll i filmen så spoilar jag. Huvudrollen spelas av Steve Oedekerk som regisserat Ace Ventura 2 och som ni kanske känner igen från Kung pow. High strung är helt fantastisk. Se bara på det här klippet:

2. Kåt – Saló eller sodoms 120 dagar

Se den här filmen och lägg märke till hur otroligt avtänd du så småningom blir. Om inte, så är du förmodligen ganska ”crazy”. Det ska vara någon sorts antifascistisk film som symboliserar hur sjuk i huvudet Mussolini var. Regissören Pasolini sägs ha blivit mördad på grund av den. Innehåller tortyr, våldtäkter, förnedring och lite, lite bajsätande. En hemtrevlig film för hela familjen, helt enkelt.

1. Opepp – Roskilde

Dokumentär om Roskildefestivalen, kom ut 2007. Det här är förmodligen den mest välgjorda dokumentär jag sett och man blir aldrig någonsin så partysugen och festivalpepp som man blir när man ser den här filmen. Den glorifierar dessutom inte bara Roskilde, utan visar också hur många tält som brinner och så vidare.  Den innehåller allt som egentligen sammanfattar varför vi tar oss dit varje år – The orange feeling. Min gode vän Ariel har sammanfattat det väldigt fint:

”The orange feeling” är egentligen inget uttryck som ska användas hursomhelst på skoj, det är den allvarligaste känslan i världen. Det finns ingenting någonstans som motsvarar Roskildefestivalen. Den har inga fel annat än det att det enbart förekommer under en vecka av året. Jag avgudar den. Den är så fin så att jag nästan själv börjar att gråta bara av att prata om den. 10′ kommer att bli det sjukaste någonsin, jäklar vilket fucking rave!”

Sociala situationer kommer snarast att ge sig in på festivallivet, det börjar ju snart närma sig för festivallåret 2010 (såna tidiga, hehe) och bevaka varenda liten nyhet kring vilka festivaler som bör vara fetast att gå på, hur man skaffar vänner på festival och vad man borde packa med sig.

34886

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: