Topp 10 sämsta musikgenres

10. Dansband

En rolig sak med dansband är att vi ogillar det mestadels bara för att det är på svenska. Det är sant! Gå in på vilken klassisk 50-talsartist som helst (inte rockabilly-artisterna, dock) så kommer du både höra antydningar på att det liknar dansband eller rena låtar som blivit helrippade och översatta till svenska. Men vi älskar 50-talsmusik. Anledningen till att dansband är så dåligt att är att basgången är exakt likadan hela tiden och att det bara är äldre folk som gillar dom. Gammal 50-talsmusik har vi däremot en bättre distans till.

teddy boys

9. Schlager

Jag har olyckligtvis sett båda avsnitten av idol när den där fjanten Camilla plötsligt tar upp takten i lugna låtar. Oj så spexigt, ska vi som tittare tänka. Sen har vi Linda Bengtzing, Nanne Grönwall, Magnus Carlsson, Lena Philipsson och alla andra fruktansvärda människor som ständigt måste infiltrera oss med deras musik som alltid skrivs av en kille som heter G:son i efternamn eller en tant som heter Pling i mellannamn. Eller är det hennes efternamn? Skitsamma.

8. Eurodisco

Exakt som schlager, fast man har gjort om låten så att den kan vara med på ”Absolute work-out songs”. Här inkluderar vi även technoremixes av eye of the tiger, blue (da ba dee) och allt annat som svettiga greker gillar att dansa till i  illaluktande discolokaler i Prag. Spare us.

7. Goth

Men hör ni! Är goth en musikstil!? Jag trodde det var någon sorts internationell tävling i hur man ser mest idiotisk ut i svarta kläder. Ja, goth är faktiskt en musikstil. Det är en sorts post-punk som uppstod på 80-talet. En rolig detalj är att inga musiker som sysslar med det vi kallar ”goth” ser ut som det vi känner igen  som ”gothare”. Men hur låter goth då? Youtuba Bauhaus och Siouxsie and the banshees för att sedan inse att det låter förjävligt. Gå sedan vidare i livet.

6. Black/death metal

Jag har aldrig riktigt förstått skillnaden mellan black och death metal. Någon förklarade för mig att det var exakt samma sak, förutom det att black metal har satanistiska texter. Vi kan väl hålla på det. Kanske någon black metal-lover som läser det här kommer kommentera argt att det är hur felaktigt som helst. Det kanske det är. men vet ni vad? Vi bryr oss inte, för growlande och ibanez-gitarrer låter ändå som hem-kom-och-hjälp mig. Death metal-fantaster brukar oftast skylla på att man kan avreagera sig bra till sådan här musik. Det betyder att dom inte är tillräckligt hårda för att mosha till Sufjan Stevens. Och sen när behövde man ha långt flottigt, svart hår för att kunna avreagera sig? Jävla rockarsvin. Låt oss gå vidare.

5. Hiphop med autotune

Det har blivit någon sorts trend på senare år att återinföra autotune (trots att det var mest känt som något eiffel 65 och kommersiella gospelartister höll på med). Hiphopare har väl insett att man kan sjunga falskt i autotune och ändå så låter det ”lite ballt”. Snoop dogg gjorde det förra året i låten ”Sexual eruption”. Men detta var en sorts hyllning/parodi om jag inte har helt fel på det (kolla på musikvideon till den bara). Sen trodde väl Kanye West att det var festligt, så han gjorde en hel skiva på det här sättet där han sjöng om hjärtlösa tjejer (killar?). Alla vi som sett shutter shades vet ju om att allt Kanye West gör blir en ny trend. Helt plötsligt skulle all hiphop innehålla någon form av autotune. Vi kan väl alla komma överens om att det låter rätt kasst och att allt låter likadant? Okej? Bra.


Shutter shades

4. Radio edit-idol-Nrj-skit

I stort sett allt som går på mtv, spelas på mtv nuförtiden. Jag snackar pussycat dolls, lady gaga, akon, miley cyrus, David Guetta, da buzz (haha) och allt sånt där. Det är dock lättare att undvika om man inte hänger med folk som lyssnar på vilken skit NRJ än levererar dom. Jag kommer lindrigt undan nuförtiden alltså, som tur är.

3. Urpsrungspopen

Ja, Beatles var en helt okej grupp. Men att ingen rock eller pop som existerar idag inte skulle finnas om det var för dom? Det låter helt överdrivet. Men om det är så, så hade jag gärna dödat the Beatles. Det hade betytt att The who, rolling stones The velvet underground och Pink Floyd kanske hade fått större komersiell respons då = bättre musik idag.

2. Ultrakomersiell J-pop

Låter ungefär som det jag nämnde i nr 4, fast istället för en Lady Gaga har dom tre och alla är höga på amfetamin. Typ.

1. Poppunk

Kanske lite överdrivet att sätta den här högst upp på listan. Jag är ju till och med hyfsat bra polare med ett gäng som spelar poppunk här i Malmö. En grej med hela den här skate-emo-pop-punk-stilen är att allt låter likadant. Simple plan, blink 182, dead by april. Jag hör ingen skillnad. Givetvis måste dom ha den där sjukt överdrivna amerikanska dialekten som verkligen får oss att föreställa dom spela låtarna på en skatebana, i en förort till LA. Sen att ”Emo”-delen av detta ska vara annorlunda är bara skitsnack. Vem bryr sig om att my chemical romance sjunger ledsnare texter än blink 182? De låter båda likadant och båda låter fruktansvärt.

P.s Det värsta är att dom börjat blanda in growlande i det här också. Det värsta är jag faktiskt kan digga en Enter shikari-låt på rätt humör. Men det är mindre pop, mer hardcore och dom blandar in rave. Dessutom sjunger dom på brittiska och spelar inte för något större bolag. Så jag klarar mig, men det är knappt.

Annonser

9 svar to “Topp 10 sämsta musikgenres”

 1. Miks Says:

  håller med om allt i denna text, förutom att jag anar en viss nedvärdering av shutter shades. shutter shades är nämligen koolhet i dess fysiska form. speciellt ljusråda, sådana! ;<

 2. socialasituationer Says:

  absolut. Jag äger själv ett par blåa.

 3. bobby Says:

  Har du nåt emot greker?

 4. Linn Jerlehag Says:

  påstående io tre och fyra kan dö 😀

 5. Linn Jerlehag Says:

  nio*

 6. Miks Says:

  vad tänker jag med. vadå ljusråda. :(((
  menade ljusrosa. 😀

 7. socialasituationer Says:

  Jag har definitivt inget emot Greker. Jag exluderar ju inte att det lika gärna hade kunnat vara en svettig tysk, san marinoan eller thailändare.

 8. Orakad_i_delphi Says:

  Det är ganska stor skillnad på Döds/Black metal i övrigt 🙂

  Samma sak med post-punk och Goth.

 9. antipretto Says:

  black metal,deth metal och got är extremt jävla vakert!!!
  men viss alla får väll ha sina åsikter….(butter).
  håller dock med om schlager,eurodisco ,dansband och typiska radio/nrj dängor villket är hemskt ojud!:S

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: