topp 10 låtar med (för)namn i titeln

10. Glasvegas – Geraldine

Introt, den skotska dialekten och den här frasen: ”When you say that I’m no good and you feel like walking, need to make sure you know thats just the Prescription talking”. Detta gör att Geraldine platsar på vår lista. Den gör sig även bra live, vill undertecknad påstå.

9. Nirvana – Polly

En av Nirvanas lugnare låtar som är bäst i unplugged-versionen Mtv spelade in. Det dåliga med den versionen är dock att Kurt Cobain sjunger ”hurt yourself” istället för ”cut yourself” som det sjungs i originalversionen. Mesigt! Men den platsar ändå på listan.

8. Pink Floyd – Arnold Layne

En av Pink Floyds tidiga hits, när Syd Barrett fortfarande stod vi rodret. Vid den här tiden gjorde Pink Floyd en massa absurda musikvideos av alla deras kändare låtar. Jag övervägde lite mellan ”see emily play” (som David Bowie gjort en kändare cover på) och denna. Men Arnold Layne har bäst musikvideo. Så det fick bli den:

7. Leonard Cohen – Suzanne

En skön liten jävel, helt enkelt. So long, Marianne är också fin, men jag är så trött på den. 😦

6. Simon & Garfunkel – Cecilia

Att dansa loss till ledsna up-beat-låtar har, och har alltid varit en melankolisk fröjd.

5. Barry Manilow – Mandy

En mer amerikansk man finns nog inte än allas vår Barry Manilow. Han tar upp folk i publiken och ersätter ”Mandy” med deras namn (vilket Family Guy skämtar friskt om när Quagmire får gå upp på scen, säsong 6, avsnitt 9). Men den är fan vacker!!!1122, Hur töntig man än försöker få den att framstå.

4. Ram Jam – Black betty

Obesegrad boule-låt-deluxe á la carte. Ta med den på nästa turnering!

3. The velvet undergound – Stephanie says

En av de snyggaste låtar jag vet. Lou Reed byggde om låten lite och släppte den som ”Caroline says II” senare om åren, men originalet är givetvis bättre. Du hittar den även i soundtracket till The royale Tenenbaums av Wes Anderson. Hehu.

2. Paul Anka – Diana

Bara för att Pauls röst är helt sjuk i huvudet och att han var så otroligt tuff på den gamla goda tiden. Killar ville vara honom, tjejer ville ha honom. OCH TVÄRTOM.

1. Red house painters – Katy song

En mer sorgsen låtar kommer du aldrig att hitta någonstans. Jo, kanske mer sorgsen, men i så fall kallare. Ian Curtis och Morrisey kunde skriva ledsna låttexter. Men dom är mest bara innehållslösa och kalla. Den här låten är vam. Ledsen och varm.

Om du vill checka in alla låtar hittar du dom på denna spotify-spellista förutom Pink Floys ”Arnold Layne” som inte finns tillgänglig där, så jag ersatte den med en rolig cover. Musikvideon finns ju annars längre upp här på sidan, kompis!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: