Försenad filmning

Jag vet att alla ni två som följer oss här på sociala situationer (eller So.Si som vi fräckt kortar ner det till) är ivriga på att se dom första filmerna och diskussionerna kring detta eminenta ämne.

Men givetvis, när man inte har en egen filmkamera och ska låna andras uppstår givetvis problem såsom ”Jag har lånat ut den till någon annan” eller ”Den är inuti mig”. Något liknande har tyvärr skett och det drabbar ju givetvis oss.

Men så länge så kan man ju lägga upp gamla artiklar från min hemsida ”www.livserfarnaesteter.se” som nu lagts ner.

Först i tåget kommer artikeln om hur man utnyttjar människor. Varsågoda:

Enligt diverse pessimister så går livet ut på att utnyttja människor och att alla är egoistiska. När man till exempel ger någon en present gör man bara detta för att skänka sig själv glädje att man glädjat någon annan. Man utnyttjar någon annan för att skänka sig själv glädje. Detsamma gäller kärlek. En relation med någon annan är bara två människor som ständigt utnyttjar varandra för att skänka sig själva glädje. Kärlek är egoism.

Om man däremot ser det på ett annat sätt så är ”att utnyttja människor” när Surre ringer Adolf G och säger: ”Tjena Alf. Kan inte du komma hit? Jag och berra vill så gärna spela Playstation 3. S’atteh… ta med den. Annars får du inte komma. Ta med sprit också. Och mat. Gärna snacks också. och öl vore gott. Lite energidryck också”. Är man i det här fallet Adolf G så säger man ”Jag tar med playstationen. Men det andra får ni skaffa själva. Dummisar”. Då begränsar man deras tillgång. Nästa gång kan du säga att din playstation 3 är på reparation, se då om de fortfarande vill ha med dig att göra. Om inte, skaffa nya polare. Bra att komma ihåg är att aldrig direkt anklaga någon för att denne utnyttjar dig. Personen kommer då bara att försöka motbevisa dig, och det hela blir bara väldigt töntigt och småtjejigt. Begränsa tillgången istället, visa att du minsann också är stark.

Är du däremot Surre i det här fallet så är du rätt korkad. Vill man utnyttja någon man i det här fallet inte tycker om, måste man ändå visa att man gillar personen. Annars kan personen tröttna och börjar hänga med andra människor. Om nu Adolf G inte är väldigt dumihuvet, då kan man mycket väl göra så här. Adolf G kanske är lite mobbad, men samtidigt väldigt rik (och bortskämd), men ta det ändå försiktigt.

Vill man utnyttja någon man tycker om så måste man vara galet försiktig. Man måste ständigt visa och bevisa att man faktiskt inte slutat bry sig om personen bara för att man bett denne ta med vattenpipa till chilloutkvällen. Ibland är människor väldigt känsliga, och är du inte försiktig kan du förvänta dig en arg vän i telefon eller på msn som skriver och är ledsen för att du, ja just du har utnyttjat vännen. Om detta händer så ta det lugnt och försök motbevisa. Om det nu är så att du betedde dig som ett as mot personen och använde det denne nu bjussade på så är det ditt eget fel. Då kan du dra i nödbromsen och säga ”Förlåt Adolf, det var inte meningen att få dig att känna så. I forsättningen kan du ta med din playstation 3 när du än vill. Jag ska inte tjata”. Då kommer Adolf G, i de flesta fall mer eller mindre få sin playstation 3 att bosätta sig hos dig. För du var ju ”ärlig”.

Skriven 09/08/07 av Yossi

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: